Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Campionatul Național de Securitate Cibernetică, ediția 2021

Autor:

Data: 20 iunie 2021, 11:05

  •  
  •  
  •  

Campionatul Național de Securitate Cibernetică, ediția 2021-ROCSC21, este organizat de Serviciul Român de Informații, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice și CERT-RO, alături de parteneri din mediul privat, în perioada 28-29 august 2021, cea de-a doua ediție.

Ediția de anul acesta se va desfășura online, fiind sprijinită de Orange, BitSentinel, certSIGN, Cisco și Palo Alto, alături de partenerii media Agerpres și Digi 24.

Competiția națională se va desfășura pe 3 categorii de vârstă: juniori (16-21 ani), seniori (22-26 ani) și open (oricine nu se încadrează în celelalte două categorii). Participanții care se clasează în topul categoriilor Juniori și Seniori vor primi premii în bani (locurile 1-3), respectiv premii speciale (locurile 4-10).

După încheierea ROCSC se va derula un proces de selecție pentru formarea echipei Romaniei care va participa la ECSC21. Ulterior se va desfășura o etapă suplimentară în care primii din categoriile Juniori și Seniori vor fi testați și antrenați pe parcursul unui bootcamp, prin exerciții din domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics.

Pentru ECSC21, echipa Romaniei va fi formată din 10 concurenți: 5 din categoria de vârstă 16-21 de ani și 5 din categoria de vârstă 22-26 de ani. România a debutat la ECSC acum 6 ani, obținând în 2019 titlul de campioană, iar în 2016 și 2017 titlul de vicecampioană europeană.

ROCSC reprezintă o oportunitate de testare a competențelor digitale pentru toți participanții. În plus, tinerii beneficiază de recunoaștere națională și promovare, mentorat cu specialiști în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică și soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunități de angajare în domeniu.

Cei interesați se pot înscrie și pot afla informații suplimentare pe www.cybersecuritychallenge.ro

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.