Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

SEMNAL DE ALARMĂ! O chestiune de timp, de câteva săptămâni, o lună, două, până când și celelalte state, inclusiv România, se vor confrunta cu VALUL 4 COVID-19

Autor:

Data: 18 iunie 2021, 10:11

  •  
  •  
  •  

Este o chestiune de timp,  de câteva săptămâni, o lună, două, până când și celelalte state, inclusiv România, se vor confrunta cu VALUL 4 COVID-19, din cauza variantei indiene – Delta.

Era aceeași situație foarte roz  ca în România,  și în Marea Britanie,însă în ultimele săptămâni, numărul de îmbolnăviri în rândul britanicilor  a ajuns să se dubleze la fiecare 9 zile. Periculoasa variantă indiană e prezenta acum în 90% din cazurile noi. Tot mai mulți bolnavi au nevoie de spitalizare.

Nu aș vrea să sperii pe nimeni, dar realitatea este că varianta asta este prezentă deja,  cunoscut, în 62 de țări cel puțin, probabil în mai multe, inclusiv în România și în alte state ale Uniunii Europene, și este inevitabil că și acolo incidența, frecvența ei relativă o să crească. Deci e bine să ne uităm la ce se întâmplă în Marea Britanie, fiindcă o să ne confruntăm cu aceleași probleme în curând, cu toții“, a subliniat cercetătorul român  de la Universitatea Cambridge, Octavian Voiculescu 

Proiecțiile științifice arată că această variantă este cu cel puțin o jumătate mai contagioasă decât varianta britanică, care la rândul său era cu o dată și jumătate mai contagioasă decât variantele clasice, cu care ne-am confruntat anul trecut.

Pe scurt, varianta asta care va veni și la noi în proporție însemnată – e doar o chestiune de timp, de câteva săptămâni, o lună, două – este de două ori mai contagioasă decât variantele cu care ne-am confruntat până acum”, a precizat Octavian Voiculescu pentru TVR1.

Nu au fost destule importuri – este explicația cercetătorului pentru faptul că în alte state încă nu se constată o creștere alarmantă a cazurilor generate de varianta Delta. Era aceeași situație foarte roz și aici“, a subliniat cercetătorul, răspunzând unei întrebări legate de scăderea numărului îmbolnăvirilor din România.

Apoi a venit un val imens de infectări.

Vestea bună este că eficiența tuturor vaccinurilor este foarte bună în fața noii variante.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.