Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

AVERTISMENTUL specialiștilor în sănătate! Într-o relaxare generală,fără să mai fim precauți,valul 4 ne va găsi nepregătiți

Autor:

Data: 12 iunie 2021, 10:17

  •  
  •  
  •  

AVERTISMENTUL specialiștilor în sănătate, nu a întârziat să apară, într-o relaxare generală,fără să mai fim precauți,valul 4 ne va găsi nepregătiți.

Specialiștii ne spun clar că situația COVID-19 la o analiză riguroasă va rămâne RELATIV stabilă în următoarele săptămâni, însă posibilitatea unui nou val pandemic există oricând, pentru că respectarea regulilor pare să fie ignorată de populație iar vulnerabilitatea populației la infecție rămâne foarte mare, mai ales că deplasările oamenilor au crescut destul de mult. Mai mult, specialiștii în sănătate ne spun clar, imunitatea dobândită prin infectare începe să dispară în astfel că, în toamnă sau mai devreme, situația se va schimba total și valul 4 ne va găsi nepregătiți:

„Situația este îngrijorătoare în România, tocmai pentru că în majoritatea imunității dobândite care ne-a permis să ieșim din valul trei este imunitate dobândită prin infectare care va începe să dispară peste trei luni, astfel încât în toamnă am putea intra în școli cu un prag de imunizare al populației de 30%. Avem așadar deja certitudinea că, în absenta unui miracol, pragul minim de vaccinare de 50% (optim 70%) necesar pentru a evita nou val de infectări în toamnă nu va fi atins până în septembrie.
Ce înseamnă asta?
Vestea proasta este că Romania va avea condițiile necesare pentru formarea unui nou val în toamnă sau chiar mai repede.
Faptul că vom avea o majoritate din populatie susceptibilă la infecție în toamnă nu înseamnă ca vom avea cu certitudine valul 4. (…)
Veștile bune:
– situația va rămâne relativ stabilă în următoarele săptămâni deci ne putem bucura de vacanță
– valul 4 este primul val de COVID-19 din care poți opta să nu faci parte prin vaccinare. Valul 4 de internari și decese va avea o caracteristică importantă, va fi format în proportie de 99% din persoane care nu s-au vaccinat.
Cei care se vaccineaza acum, vor fi excluși de la loteria internărilor și a deceselor din toamnă. Decizia îți aparține, infectare sau vaccinare. Acestea sunt singurele opțiuni pe care le avem în pandemie”, a scris medicul și cercetătorul Octavian Jurma pe Facebook.

Medicii iau în calcul că valul patru va veni, inițial se preconiza în septembrie, dar acum specialiștii cred că va fi iulie – august, dar totuși speră că va fi mai palid ca intensitate decât valul doi.

Va urma valul IV, a început deja în Marea Britanie, și probabil că într-o lună, o lună și jumătate, din cauza migrației populaționale, se va regăsi și la noi, cu tulpina hibridă, încrucișarea între tulpina britanică și acele tulpini indiene”, spune Cristian Oancea, directorul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.