Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Se lucrează la construirea depoului și a stației de capăt de pe strada Calea Ialomiței. VIDEO

Autor:

Data: 9 iunie 2021, 10:31

  •  
  •  
  •  

Se lucrează la construirea depoului și a stației de capăt de pe strada Calea Ialomiței, obiective ce fac parte  din proiectul complex pe zona de modernizare a transportului  public din Târgoviște , finanțat din fonduri europene:  ”Îmbunătăţirea transportului public urban prin achiziţionarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transport public în Municipiul Târgovişte”,  valoarea contractului de execuție fiind de 52.177.392,92 lei, bani nerambursabili.

Lucrările de construire a depoului și a stației de capăt de pe strada Calea Ialomiței, vizează o suprafață amernajată de 17.000 mp din care 3500 mp numai clădirea. Primarul Cristian Stan alături de viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, a făcut o vizită pe șantierul  de pe strada Calea Ialomiței.

Pe lângă cele 28 de  autobuzele Mercedes Citaro Hybrid, achiziționate în cadrul unuia dintre cele două proiecte, pe fonduri europene, ce vizează transportul public local, se vor moderniza o serie de străzi și se vor construi un depou  și 3 stații de capăt de traseu.

Vor fi rehabilitate și străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân si Regele Carol I, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum și pasajul peste calea ferată pe DN 72, lângă Pavcom), vor fi modernizate cele 28 de stațiile de călători și  vor fi implementate sisteme integrate de management al transportului public.

Cele 3 stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.