Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

S-a solicitat împuşcarea ursului care a terorizat localnicii din comuna Pucheni. VIDEO

Autor:

Data: 9 iunie 2021, 11:39

  •  
  •  
  •  

S-a solicitat împuşcarea ursului care a terorizat localnicii din comuna Pucheni, toate documentele deja au fost înainte de autoritățile județene către cele de la nivel central.

Autoritățile județene susțin ferm că trebuie urgent să se decidă o măsură la nivel central. Localnicii din Pucheni de mai bine de o lună trăiesc clipe de groază după ce zeci de animale au fost ucise de urs, chiar în gospodării.

În alertă au intrat și localnicii din comuna Malu cu Flori care au fost vizitați de un urs. Au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenționați cetățenii din zonele amintite cu privire la prezența animalelor sălbatice și recomandări pentru evitarea unor situații de risc.

                                                    Comunicat de presă

Având în vedere sesizările din ultimele zile cu privire la apariția animalelor sălbatice (urs) la nivelul UAT-urilor Fieni, Pietroșița, Moroeni, Doicești și Runcu au fost întreprinse măsurile specifice nivelului de risc prevăzute de Procedura privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea incidentelor și  situaţiilor de urgenţă generate de animalele sălbatice la nivelul județului Dâmbovița, aprobată prin HCJSU Dâmbovița nr 5/2017.

Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița a direcționat efective de jandarmi pentru a acorda sprijin populației și pentru a evalua situația la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița a acționat în sprijinul jandarmilor dâmbovițeni, prin asigurarea cu un echipaj de prim ajutor. Totodată, au fost transmise mesaje Ro-Alert prin care au fost atenționați cetățenii din zonele amintite cu privire la prezența animalelor sălbatice și recomandări pentru evitarea unor situații de risc.

Precizăm că nu au fost primite, până la acest moment, informări de la nivelul UAT-urilor, prin care să fie semnalate incidente sau să fie înregistrate pagube materiale, nivelul de risc fiind unul redus la nivelul celor cinci UAT-uri, în conformitate cu procedura menționată.

Prin adresa nr. 5822/09.06.2021 au fost reiterate primarilor/președinților CLSU atribuțiile/obligațiile pe care le au în conformitate cu procedura în vigoare.

În perioada următoare CJSU Dâmbovița va fi convocat în ședință extraordinară pentru o nouă evaluare a situației generată de apariția unor animale sălbatice (urs) din ultima perioadă, precum și pentru analizarea evenimentelor înregistrate ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în județul Dâmbovița.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.