Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În fiecare an, la data de 9 iunie, este marcată, Ziua internaţională a arhivelor

Autor:

Data: 9 iunie 2021, 8:39

  •  
  •  
  •  

În fiecare an, la data de 9 iunie, este marcată, Ziua internaţională a arhivelor ce are ca scop susţinerea arhivelor şi a profesiei de arhivar.

În acest context, Consiliul Internaţional al Arhivelor (ICA) a hotărât, în cadrul Adunării Generale anuale din noiembrie 2007, ca la data de 9 iunie să fie marcată Ziua internaţională a arhivelor. La această dată, în 1948, a fost creat Consiliul Internaţional al Arhivelor, sub auspiciile UNESCO. Alegerea a fost adoptată de către Biroul Executiv al ICA, precum şi de întreaga comunitate în domeniul arhivelor la nivel mondial, potrivit https://www.ica.org.

În 2021, Ziua internaţională a arhivelor este cuprinsă în cadrul celei de-a treia ediţii a Săptămânii Internaţionale a Arhivelor #IAW2021, cu tema “#EmpoweringArchives”. Sunt invitaţi să se alăture într-o conversaţie virtuală utilizând #EmpoweringArchives şi # IAW2021, profesionişti şi organizaţii în gestionarea arhivelor şi înregistrărilor, pe teme ca: responsabilitate şi transparenţa, colaborare şi reţea, diversitate şi inclusivitate.

Arhivele reprezintă o bogăţie de neegalat, fiind un produs al activităţilor umane, şi, ca atare, constituie mărturii de neînlocuit ale evenimentelor din trecut. Ele sunt memoria naţiunilor şi societăţilor şi oferă fundamentul identităţilor lor. Arhivele constituie o moştenire culturală şi o sursă principală de informaţii. Moştenirea arhivistică este o mărturie importantă a dezvoltării economice, politice, sociale şi culturale a omenirii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.