Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

8 iunie, Ziua Mondială a Oceanelor

Autor:

Data: 8 iunie 2021, 9:06

  •  
  •  
  •  

În 8 iunie, Ziua Mondială a Oceanelor este marcată peste tot în lume, începând din anul 2008, de comunităţi, muzee, acvarii, oceanografi şi cercetători, de business-uri sau ONG-uri şi de toţi cei care iubesc oceanele.

Plasticele sunt o ameninţare serioasă pentru oceane deoarece se degradează foarte lent şi poluează apele o lungă perioadă de timp. În plus, poluarea cu plastice are un impact dovedit asupra sănătăţii animalelor marine deoarece acestea, inclusiv zooplanctonul, le confundă cu hrana. Cercetătorii se tem că există şi un impact asupra sănătăţii omului.

Oceanele reglează clima şi ne dau oxigen, hrană şi medicamente, sunt casă a miriade de vieţuitoare, sursă de viaţă pentru multe milioane de oameni, sunt cale de transport, sursă de energie, loc de muncă sau de vacanţă. Ascund şi dezvăluie mistere, sunt cercetate, explorate, poluate, curăţate, cântate, admirate. Sunt esenţiale pentru viaţa noastră şi este imperativ să avem oceane sănătoase.

„Oceanul: viața și mijloacele de trai” este tema Zilei Mondiale a Oceanelor 2021.

Ziua Mondială a Oceanelor ne amintește rolul major pe care îl au oceanele în viața de zi cu zi. Ei sunt plămânii Planetei noastre și o sursă majoră de hrană și medicamente și o parte a biosferei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.