Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ziua Internațională a Moașelor, sărbătorită în fiecare an pe 5 mai

Autor:

Data: 5 mai 2021, 8:23

  •  
  •  
  •  

Ziua Internațională a Moașelor este sărbătorită în fiecare an pe 5 mai,Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM) a susţinut ideea celebrării Zilei internaţionale a moaşelor în asociaţiile membre la sfârşitul anilor ’80, apoi a lansat iniţiativa în mod oficial în 1992.

Moaşele reprezintă o mare parte din forţa de muncă din domeniul social şi cel al sănătăţii. Ele cunosc, de asemenea, tradiţiile, culturile şi practicile comunităţilor din care fac parte, ceea ce le conferă o abordare mai facilă în relaţiile pe care le stabilesc.

Moaşele colaborează cu femeile permanent, atât în perioada de sarcină cât şi în procesul naşterii. Astfel, se creează o relaţie de încredere reciprocă între moaşe şi femei, colaborarea continuând şi în perioada post-natală. Prin aceste relaţii, moaşele devin membre de încredere ale familiilor şi ale comunităţilor.

Investiţia mai mare în moaşe, care sunt esenţiale pentru sănătatea mamei şi a nou-născutului ar putea evita peste 80% din toate decesele materne sau ale nou-născuţilor din prezent. Iar când o moaşă sau un grup de moaşe oferă îngrijiri de la începutul sarcinii până la sfârşitul perioadei postnatale, aproape un sfert din naşterile premature pot fi prevenite.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.