Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Perechea de berze de la Răcari, va încerca în acest an, să eclozeze și să crească patru pui.VIDEO

Autor:

Data: 3 mai 2021, 10:13

  •  
  •  
  •  

Perechea de berze de la Răcari va încerca în acest an, să eclozeze și să crească patru pui, și astfel, anul 2021 poate fi un an de succes pentru cuplul de berze . În a doua zi de Paște,  cuplul de berze de la Răcari, are  depuse patru ou în cuib.

Prima barză a revenit la Răcari pe 28 martie, și este vorba despre femelă  iar 10 zile mai târziu, pe 8 aprilie, a sosit și cea de-a doua barză, fiind vorba de mascul.  Înaripatele şi-au reamenajat cuib deja existent pe un stâlp monitorizat video.

Astfel, graţioasele păsări pot fi urmărite la orice oră, datorită camerei instalate pe stâlp de administrația de la Răcari. În aceste zile, internauţii au parte de o surpriză: berzele vor avea pui. Transmisiunile live au loc pe pagina oficială a Primăriei Răcari şi oricine vrea să observe habitatul natural al berzelor trebuie să dea doar un click.Ideea  îi aparţine primarului orașului Răcari, Marius Caraveţeanu, care a luat decizia să instaleze camera video pe stâlpul ales de păsări, an de an.
Numărul ouălor depuse ne dă un indiciu doar asupra unei posibile limite superioare al numărului puilor, rămâne de văzut dacă din cele patru ouă vor ieși patru pui, care vor crește și vor  putea lua calea Africii. Toate condițiile sunt date pentru ca anul 2021 să fie un an de succes. A sosit momentul în care putem spune, deja sigur, că în cuibul de berze de la Răcari, perechea de berze  va încerca să eclozeze și să crească patru pui. Cei doi clocesc pe ouă cu rândul, și de fiecare dată când fac schimbul, rearanjează puțin ouăle.

În data de 19 aprilie, în zori, barza de la Răcari avea depus primul ou,  la  o săptămână, adică pe 26 aprilie  avea  două ouă iar astăzi, 3 mai,sunt  patru ou în cuib.

În fiecare an, femelele pot pune de obicei patru ouă, care eclozează asincron la 33-34 de zile după ouat. Ambii părinți clocesc ouăle pe rând și îi hrănesc pe pui. Puii părăsesc cuibul la 58-64 zile după eclozare și continuă să fie hrăniți de părinți încă 7-20 de zile.

Într-o lună, așteptăm minunea de la Răcari!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.