Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ANM: Nor de praf saharian deasupra României

Autor:

Data: 1 mai 2021, 9:05

  •  
  •  
  •  

Potrivit ANM, un nor de praf saharian este deasupra României , în perioada 30 aprilie – 3 mai, circulaţia aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

Concentraţiile particulelor de praf ce au ajuns deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparaţie cu cele din zona Peninsulei Italice şi sudul Peninsulei Balcanice. Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zilele de 1 şi 2 mai), în zonele şi intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi şi în restul ţării.

Praful saharian din atmosferă va reduce posibilitatea temperaturii prognozate cu mai multe grade, întrucât nu va lăsa razele de soare să strălucească complet. Cerul va părea încețoșat, iar atmosfera roșiatică.

Întrucât duminică sunt prognozate ploi și furtuni, în zonele cu precipitații aerul, precum și mașinile, vor fi curățate de apă căzută.

Un fenomen similar a mai fost înregistrat în noaptea de 7 spre 8 februarie, la început în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte, iar ulterior în restul ţării.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.