Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

21 aprilie, Ziua Mondială a Creativității și Inovației

Autor:

Data: 21 aprilie 2021, 8:01

  •  
  •  
  •  

21 aprilie 2021, pentru a treia oară, se sărbătorește Ziua Mondială a Creativității și Inovației și este marcată la şase zile de la data naşterii celui mai de seamă reprezentant al Renaşterii italiene din perioada de apogeu a acesteia, Leonardo da Vinci (15 aprilie 1452) şi cu o zi înaintea Zilei Planetei Pământ.

Leonardo Da Vinci este recunoscut pentru abilitatea de a crea în diferite domenii, cum ar fi pictura, arhitectura, sculptura, poezie sau inginerie.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, la 27 aprilie 2017, Rezoluţia 71/284, prin care se decide ca la data de 21 aprilie să fie marcată Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei.

În mesajul prilejuit de Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, secretarul-general al ONU, Antonio Guterres, a declarat: „Ne aflăm într-o situaţie fără precedent, în care regulile uzuale nu se mai aplică. Nu ne putem baza pe instrumente obişnuite în vremuri atât de neobişnuite. Creativitatea răspunsurilor noastre trebuie să fie pe măsura unicităţii acestei crize – magnitudinea răspunsurilor pe măsura gravităţii acesteia”, potrivit talenthouse.com.

La 21 aprilie 2018, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează, în premieră, Ziua mondială a creativităţii şi inovaţiei, potrivit http://www.un.org.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.