Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

NOUL POD peste râul Colentina D.C. 43A, intrarea în satul Ghimpaţi,orașul Răcari.VIDEO

Autor:

Data: 6 aprilie 2021, 15:39

  •  
  •  
  •  

Noul pod peste râul Colentina D.C. 43A, intrarea în satul Ghimpaţi, orașul Răcari, se apropie de finalizare și  va fi dat în folosință, în locul podului vechi de peste 50 de ani.

Lucrările au început în luna septembrie 2020. Se mai lucrează la consolidare maluri și execuție covor asfaltic. Valoarea investiției este de 4.200.000 lei, finanțare prin Hotărârea de Guvern 341/2020 pentru situații de urgență.

Viiturile puternice  au fost la un pas să măture din temelii podul vechi de peste 50 de ani, peste râul Colentina D.C. 43A  inrarea în satul Ghimpaţi,  care asigura legătura între satul Ghimpați și localitatea  de centru, precum  și singura legătură între comuna Butimanu și oraşul Răcari.

Demersurile rapide făcute de admnistrația locală condusă de primarul Marius Caravețeanu, au făcut posibilă evitarea unui dezastru care avea ca și consecințe, izolarea a 397 gospodării, având 873 locuitori, de restul localităţii, locuitorii satului Ghimpați fiind nevoiţi să ocolească aproximativ 50 km pentru a ajunge în centrul orașului Răcari, pe ruta ocolitoare Butimanu – Crevedia – Ciocăneşti – Tartășești – Răcari, față de aproximativ 5 km actual.

Noul pod peste râul Colentina D.C. 43A, intrarea în satul Ghimpaţi, orașul Răcari, se apropie de finalizare și va fi dat în folosință, în locul podului vechi de peste 50 de ani

Devenea imposibil și accesul autovehiculelor de pompieri, salvare, microbuz şcolar, aprovizionare.

Edilul Marius Caravețeanu, prin Comitetul Local pentru Situații de Urgență și Comitelul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul județului  a făcut demersurile privind reconstrucţia podului,  având la acel moment, februarie 2020, o expertiză tehnică  care arăta  foarte clar  că  din cauza inundaţiilor de-a lungul timpului, precum și din cauza coroziunii apei, pilonii de susţinere ai podului, atât în aval, cât și în amonte, au suferit avarii, care în puneau în pericol circulaţia rutieră.

Prin adresa Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița nr. 3.341/01.04.2020, a fost solicitată suma de 4.220 mii lei din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru Orașul Răcari, în vederea realizării unui pod nou cu suprastructură din grinzi prefabricate din beton precomprimat.

Banii au fost alocații iar administrația de la Răcari a urmat  toate procedurile legale privind demararea noii investiții. S-a lucrat într-un ritm susținut și iată că astăzi, primarul Marius Caravețeanu anunță public că în cel mai scurt timp, noul pod peste râul Colentina D.C. 43A, intrarea în satul Ghimpaţi, orașul Răcari, va fi dat în folosință.

Noul pod are o lungime totală de 33,10 ml, cu o lungime a suprastructurii de 27,00 ml. Suprastructura podului este alcătuită din 8 grinzi prefabricate precomprimate solidarizate la partea superioară cu o placă de suprabetonare din beton armat care să  permită  realizarea unei părți carosabile cu lățimea de 7,00m pentru 2 fire de circulație, cu 2 trotuare pietonale de 1,20 m şi console de trotuar pentru montarea de parapete pietonale, console prevăzute cu picurator. Are hidroizolație modema de tip membrană şi dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație de tip etanş.

Administrația de la Răcari parcurge pas cu pas toate etapele de dezvoltare a urbei, în toate domeniile de activitate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.