Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Ce înseamnă „o Românie normală”?Testarea non-invazivă a elevilor nu este posibilă la noi în țară

Autor:

Data: 6 aprilie 2021, 9:52

  •  
  •  
  •  

Ce înseamnă „o Românie normală”?Testarea non-invazivă a elevilor nu este posibilă la noi în țară, pentru că în România, testele non-invazive nu sunt în metodologia INSP, în timp ce ele sunt folosite cam peste tot în lume.

Mai acum o săptămână, guvernanții în frunte cu premierul Cîțu ne anunțau că vor face toate demersurile pentru achiziționarea de teste non-invazive, pentru ca elevii să poată reveni în bănci,pe data de 4 mai 2021.

Aş face o propunere domnului ministru al Sănătăţii, ca la întoarcerea copiilor la şcoală, (…) copii care merg acum în vacanţă – aici este şi domnul ministrul al Educaţiei – deci împreună aş vrea să vă uitaţi pe acest aspect, să căutăm resursele, şi vă ajut şi eu, să-i testăm pe elevi când se întorc la şcoală. Să avem aceste teste non invazive, să testăm câţi mai mulţi dintre ei când se întorc la şcoală. Cred că este o soluţie bună să ţinem sub control pandemia”, a afirmat Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern din 25 martie 2021.

După ce le-au scăpat pe gură un porumbel de mai mare mândrețea,domnii guvernanți cu șeful în frunte, vin și ne spun la o săptămână că testarea non-invazivă a elevilor nu este posibilă la noi în țară, pentru că în România testele non-invazive nu sunt în metodologia INSP în timp ce ele sunt folosite cam peste tot în lume.

Florin Cîțu, prim-ministrul României: Am făcut această propunere după ce am discutat cu mai mulți specialiști, care mi-au spus foarte clar că nu există o diferență. Dar e adevărat, problema în România este că nu sunt în metodologia INSP și aici depinde de INSP să le includă în metodologie. Ele sunt folosite cam peste tot în lume.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: Ministerul Sănătății nu are cadrul normativ pentru a achiziționa teste pentru școli. Aceste teste constituie cu siguranță un filtru. Nu e un filtru atât de bun, atât de exact, pe cât ne-am dori cu toții.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Dacă Ministerul Sănătății a spus că sunt irelevante, atunci Ministerul Educației nu poate insista pentru această condiție. Ministerul Educației își dorește redeschiderea cât mai grabnică a tuturor școlilor cu prezența fizică. Pentru acest lucru luăm în considerare orice soluție care poate crește starea de siguranță sanitară în școli.

Părinții nu mai știu ce să creadă.

Domnilor GUVERNANȚI, vă jucați cu sănătatea copiilor și a întregii populații, și asta datorită faptului că nu aveți habar de lege.STOP acestui ping-pong al incompentenței.

Dacă ați uitat domnilor din “Guvernul meu “, vă reamintim noi, ce spunea președintele Klaus Iohannis, pe 19 noiembrie 2019 :

” România normală e țara în care cetățeanul e în centrul preocupărilor statului și instituțiilor statului.

România normală e țara în care școlile sunt sigure, bine dotate, în care orice copil are șansa să se realizeze prin educația pe care o primește. 

România normală e țara în care cel în suferință găsește ușor un spital modern, bine dotat, cu un personal foarte bine calificat, dedicat meseriei. 

România normală e cea în care legea e lege pentru toți, e țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice. “, declaraatunci,președintele Klaus Iohannis.

Ce înseamnă „o Românie normală”, în 2021, cu un Guvern PNL – USR-PLUS – UDMR, condus de Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis?!

România, țara în care spitalele ard și pacienții non-COVID nu au acces la servicii de sănătate.

România, țara în care bolnavii ard de vii prin spitale.

România, țara în care școlile au fost închise timp de trei luni și deschise pentru alegeri iar preșcolarii și școlarii au fost supuși unui experiment greu de suportat-învățământul online.

România, țara în care nu se testează iar oamenii sunt nevoiți să plătească teste COVID-19 la clinici particulare.

Aceasta este România Normală ?!

Cam cât de normală ar putea fi România cu astfel de oameni la vârful puterii?! Întrebarea e retorică și amară.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.