Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ATENȚIE! Alte localități dâmbovițene, la un pas de CARANTINĂ

Autor:

Data: 3 martie 2021, 12:25

  •  
  •  
  •  

Alte localități dâmbovițene, la un pas de CARANTINĂ din cauza creșterilor semnificative ale infectărilor cu COVID-19, în județul Dâmbovița.

Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creșteri semnificative și în județul Dâmbovița.

Ultima săptămână a înregistrat o creștere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în județul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referință a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori.

Monitorizarea aplicării măsurilor de siguranță sanitară reprezintă o constantă a activității Instituției Prefectului – județul Dâmbovița, motiv pentru care, atât în cadrul ședinței de analiză din Colegiul Prefectural care a avut loc în data de 26 februarie 2021, cât și în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc ieri, 02.03.2021, s-a solicitat tuturor instituțiilor statului cu atribuții în aplicarea și monitorizarea respectării măsurilor de securitate sanitară, intensificarea acțiunilor de control pe linia prevenției pentru a putea să păstrăm cât mai mult gradul scăzut de infectare în rândul populației.

Astăzi două localități sunt în carantină, Pucheni și Lucieni, însă în ritmul actual de infectare, cu siguranță și pentru alte localități va fi dispusă măsura carantinei zonale. Nu carantinarea unei localități este scopul autorităților!După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu dorește să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână.În aceste momente cruciale trebuie să dăm dovadă de solidaritate socială și de o cooperare instituțională exemplară, de o participare activă a administrațiilor locale care au fost și trebuie să rămână implicate la capacitate maximă.Astăzi, la un an de la debutul pandemiei, nimeni nu trebuie să dea semne de oboseală! Trebuie să dăm o șansă vaccinării!

Vaccinarea populației a început, dar ritmul de vaccinare este dictat de disponibilul dozelor, adevărat, mai mic decât solicitările populației. Sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt, numărul dozelor alocate României să ajungă în țară, ritmul de vaccinare să crească, iar noi, în județul Dâmbovița, să putem activa cu toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite, astăzi funcționând doar cu 5 centre în unitățile spitalicești și 6 centre comunitare (două în Târgoviște și câte unul în Răcari, Aninoasa, Cornești, Corbii Mari).

Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populației, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanțarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măștii în afara domiciliului rămân acțiuni eficiente și la îndemâna noastră pentru a depăși cu bine acest al treilea val.

Biroul de presă al Instituției Prefectului-județul Dâmbovița

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.