Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Elevii din anii terminali,să meargă la școală și în scenariul roșu

Autor:

Data: 28 februarie 2021, 13:42

  •  
  •  
  •  

Ministerul Educației va propune ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să meargă în mod fizic la cursuri și în cazul în care școala intră în scenariul roșu, pentru că examenele naționale vor fi cu prezență fizică.

Pentru acele școli care vor intra în scenariul roșu și care nu vor mai permite accesul elevilor din clasele terminale, a VIII-a și a XII-a, vom insista, vom propune pentru cei care sunt în măsură să aprobe aceste propuneri pe care Ministerul Educației le va face, ca măcar elevii claselor a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală pentru că vor avea examene naționale. Examenele naționale vor fi cu prezență fizică, deci vor trebui să fie foarte bine pregătiți”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Semaforul” cursurilor şcolare, în prezent

Scenariul Verde – în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la mie, toate școlile funcționează în format fizic.

Șcenariul Galben – Peste 1 la mie rată de infectare. „Lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță copiii de grădiniță și la școală elevii de școală, copiii din ciclul primar, clasele P-IV și copiii din clasele terminale a VIII-a și a XII-a.

Scenariul Roșu – Peste 3 la mie, rata de infectare, rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare P-IV.

Scenariul 100% online – Atunci când se carantinează localitatea și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în online,

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.