Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Unitățile școlare verificate dacă respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea COVID-19

Autor:

Data: 26 februarie 2021, 16:50

  •  
  •  
  •  

Unitățile școlare sunt verificate dacă respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea COVID-19, de căre reprezentanții Prefecturii Dâmbovița,Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și ai Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița.

În contextul epidemiologic actual, având în vedere sarcinile ce revin Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, în colaborare cu alte instituții implicate, începând de astăzi, 26.02.2021, au fost demarate acțiuni de verificare și control cu privire la modul în care sunt duse la îndeplinire măsurile pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aplicabile în unitățile de învățământ din județul Dâmbovița.

Astfel, reprezentantul Instituției Prefectului-județul Dâmbovița, alături de reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor Dâmbovița au efectuat, prin sondaj, verificări la 5 unități de învățământ din Târgoviște, referitoare la organizarea accesului în unitățile de învățământ menționate.

A fost evidențiat faptul că regulile ce țin de organizarea accesului sunt respectate în mare măsură. Un exemplu de abatere identificată poate fi staționarea nefirească, în zona adiacentă școlii, înaintea începerii orelor de curs, a unor grupuri de elevi care nu respectau distanțarea fizică.

Ținând cont de cele constatate, am recomandat structurilor de conducere ale unităților de învățământ ca, pe viitor, să dispună măsurile necesare pentru o mai bună organizare a accesului în școli, precum și a celorlalte categorii de măsuri sanitare și de protecție, prevăzute de Ordinul Comun al ME și MS nr. 3.235/93/2021. Totodată, se recomandă să se acorde importanță, în egală măsură, conduitei elevilor și în perimetrul de competență al unităților de învățământ.

Acțiunile de verificare și control vor continua în perioada următoare, în funcție de ratele de incidență cumulată, atât la școlile din mediul urban cât și la cele din mediul rural.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.