Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Școala “Tudor Vladimirescu” Târgoviște intră în reabilitare

Autor:

Data: 24 februarie 2021, 13:39

  •  
  •  
  •  

Un nou proiect  de mare importanță în infrastructura educațională târgovișteană  va demara în perioada următoare, mai exact   în luna martie. Este vorba despre reabilitarea, modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Târgoviște. Proiectul are o valoare totală de peste 20.000.000 lei.  

A fost semnat contractul de finanțare în prezența directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat și a primarului Cristian Stan. Alături au fost președintele CJ, Corneliu Ștefan și conducerea Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”. Primarul Cristian Stan  a ținut să sublinieze că se caută soluții de relocare a elevilor, în condiții foarte bune. Ca și locații se iau în calcul: Liceul nr.4 și Liceul nr. 3 dar și rămânerea într-o parte a școlii, asigurânduse circuite separate de restul șantierului.

Se va reabilita și moderniza întreaga clădire  existentă, durata maximă este de 24 de luni.

Va fi înlocuită tâmplăria, se va reface instalația electrică, se va înlocui rețeaua de apă, iar clădirea va fi dotată cu hidranți.De asemenea, anveloparea, finisajele interioare și exterioare, modernizarea grupurilor sanitare, instalarea unui sistem de supraveghere video, dar și instalarea unui sistem de comunicare audio reprezintă alte câteva obiective importante ale investiției.

Tudor Vladimirescu

Nici sala de sport nu va fi neglijată. Totodată, în prelungirea clădirii școlii, separat printr-un rost de dilatație, se va construi un imobil format din două corpuri dreptunghiulare – corpul sălii de festivități, care va include 610 locuri, dar și corpul administrativ.Proiectul mai prevede: asfaltarea curții, amenajarea a două terenuri de baschet, amenajare peisagistică, construirea unui teren de minifotbal cu gazon artificial, nocturnă şi tribună, pistă de atletism din tartan, groapă de nisip, dar și teren de badminton.

Unitatea de învățământ va beneficia și de mobilier, dotări de laborator, dotări pentru cabinet stomatologic, pentru sală de mese,  pentru sală de sport, pentru cabinete școlare, pentru sala de festivități.

Lucrările sunt finanțate din fonduri europene, prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 10, “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, iar durata de execuție este de cel mult 24 de luni.

Licitația de execuție este aproape finalizată.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.