Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Lămpile UV,interzise pentru dezinfectarea școlilor

Autor:

Data: 23 februarie 2021, 9:42

  •  
  •  
  •  

Metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în școli.

Institutul Național de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecția suprafețelor în unitățile de învățământ cu scopul limitării transmiterii COVID 19.

Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unitățile de învățământ, sunt tot mai dese, precizăm că specialiștii INSP nu susțin această metodă de dezinfecție, opinie transmisă de altfel, tuturor instituțiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcție.

Utilizarea dezinfecției cu UV este specifică unităților sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecție a aerului și suprafetelor din încăperi. Punerea în funcțiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate și instruite în acest sens. În timpul funcționării persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar, persoanele expuse dezvolta reacții nedorite la nivel ocular ( conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign).

Totodată atragem atenția că măsurile de curățenie și cele de aplicare a produselor de curățenie și a dezinfectanților prevăzuțe atât în recomandările naționale cât și în cele ale Organizației Mondiale a Sănătății, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvența și perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfășurării activităților educative. Igiena mâinilor, igiena respirației, evitarea aglomerației, aerisirea frecventă a spațiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID – 19.

În concluzie metoda dezinfecției cu UV nu reprezintă o opțiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în școli.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.