Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

„Supraviețuirea în condiții mai bune” este #înmâinilenoastre

Autor:

Data: 15 februarie 2021, 8:14

  •  
  •  
  •  

15 februarie, Ziua Internațională a copiilor bolnavi de cancer. Mesajul din acest an: „Supraviețuirea în condiții mai bune” este #înmâinilenoastre.

Obiectivul țintă al OMS este de a elimina toate durerile și suferințele copiilor care luptă împotriva cancerului și de a obține o supraviețuire de cel puțin 60% pentru toți copiii diagnosticați cu cancer din întreaga lume până în 2030.

Începând din 2002, la 15 februarie este marcată, anual, Ziua internaţională a copilului bolnav de cancer, la iniţiativa Childhood Cancer International (numită anterior Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer – ICCCPO), pentru a promova campanii de colaborare şi de sensibilizare la nivel mondial în problema copiilor bolnavi de cancer şi a exprima susţinerea faţă de copiii şi adolescenţii diagnosticaţi cu cancer, dar şi faţă de familiile acestora.

Ziua internationala a copilului cu cancer are la baza credinta ca fiecare copil cu cancer merita cea mai buna ingrijire medicala si psihosociala posibila, indiferent de tara de origine, rasa, statut financiar sau clasa sociala.

De asemenea, porneste de la premisa ca decesele in cazul copiilor cu cancer pot fi evitate daca se pune un diagnostic exact si in timp util, daca exista acces la un tratament si o ingrijire adecvate si accesibile, la medicamente esentiale de buna calitate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.