Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

RISC MARE de apariție a unor avalanșe spontane în Bucegi

Autor:

Data: 2 februarie 2021, 8:31

  •  
  •  
  •  

Potrivit meteorologilor, pentru perioada: 01 februarie 2021,ora 20:00 – 02 februarie 2021,ora 20:00, există RISC MARE de avalanşe în Munții Bucegi.

Vremea se va încălzi accentuat, ceea ce va duce mâine, la orele prânzului, la un risc de apariție a unor avalanșe spontane pe versanții însoriți.

La peste 1800 m, în special în etajul altitudinal 1800-2100 m, temperaturile se vor apropia de 0 grade, iar sub acțiunea temperaturii și parțial a insolației de la orele prânzului, stratul instabil de zăpadă din partea superioară, ce depășește pe alocuri 40-50 cm, poate aluneca în mod spontan pe versanții însoriți.

Pe versanții nordici și nord-estici sunt plăci de vânt mai vechi, iar pe versanții sud-estici și sudici sunt formate plăci noi, iar riscul ruperii lor la supraîncărcări este în continuare mare.

În profunzime, sub stratul de zăpadă recentă și sub plăcile de vânt, straturile mai vechi sunt relativ stabile.

La peste 1800 m, pe pantele suficient de înclinate, la supraîncărcări oricât de mici dar și spontan, există un risc mare de declanșare a avalanșelor de dimensiuni medii și mari, care pot coborî și la altitudini mai joase.

La altitudini mai mici de 1800 de metri, stratul de zăpadă se va umezi și îngreuna. Pe pantele mai înclinate, atât spontan cât și la supraîncărcări, se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii și izolat chiar mari în zonele cu depozite însemnate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.