Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

18 ianuarie, Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă

Autor:

Data: 18 ianuarie 2021, 8:19

  •  
  •  
  •  

“Ziua Internaţională a Omului de Zăpadă” a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2011. Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată că un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zăpadă.

Personaj de literatură sau obiect de joacă, omul de zăpadă poate fi aducător de magie, purtător de metafore sau instrument în dezvoltarea creativităţii. Cine n-a făcut în viaţa lui un om de zăpadă? Cu fular sau fără, triunghiular sau din trei sfere una peste alta, construirea omului de zăpadă a făcut parte din bucuriile iernii încă din Evul Mediu.

Omul de zăpadă are întotdeauna ceva din puritatea zăpezii imaculate, ceva din fragilitatea lucrurilor sensibile care pier sub ochii noştri, ceva din magia sărbătorilor de iarnă şi poartă întotdeauna cu el veselia şi inefabilul vârstei copilăriei. De aceea este iubit de toată lumea. Uneori are puterea să deştepte în noi bucurii şi sentimente pe care le credeam uitate.

La data de 20 martie, în fiecare an, este sărbătorită și Ziua Topirii Omului de Zăpadă,  pentru a marca schimbarea anotimpului şi anume, trecerea de la iarnă la primăvară

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.