Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primul autobuz hibrid Mercedes a ajuns în Târgoviște

Autor:

Data: 3 decembrie 2020, 13:25

  •  
  •  
  •  

La sediul Servicii Publice Municpale Târgoviște, primarul Cristian Stan a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a ținut să anunțe primele rezultate ale implementarii proiectului  de modernizare a transportului public local din municipiul Târgoviște, cu finanțare europene.

Alături de conducerea Primăriei Târgoviște, a fost și conducerea CJ Dâmbovița. La Târgoviște, a ajuns primul autobuz electric Mercedes-Benz Citaro Hybrid  din cele 28 autobuze  ce vor fi aduse în oraș până la jumătatea lunii martie 2021. Modelul de autobuz Mercedes-Benz Citaro Hybrid va fi introdus în teste pentru  ca personalul Servicii Publice Municpale Târgoviște să se obișnuiască.

Achiziția celor 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deschide un nou capitol al mobilității urbane înTârgoviște . Citaro Hybrid, un vehicul polivalent, rentabil și ecologic, a fost dezvoltat special pentru nevoile transportului public din aglomerațiile urbane, fiind combinația perfectă între rentabilitate și sustenabilitate.

Acesta este cel mai mare proiect în domeniul transportului public din istoria orașului Târgoviște. Valoarea proiectului este de 122.743.134,13 lei, cu finanțare din fonduri europene. În etapa a doua vor fi achiziționate alte 12 autobuze moderne.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat Autobuzul Anului 2019, va oferi cetățenilor orașului Târgoviște conditii excelente de transport. Proiectul nu include doar achiziția autobuzelor, ci și reabilitarea infrastructurii pe traseele deservite de transportul public.

Mai exact, vor fi modernizate 28 de stații de călători pe traseu, 3 stații de capăt de traseu și un depou și vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km. De asemenea, va fi implementat un sistem integrat de management pentru transportul public.

Toate stațiile și mijloacele de transport vor fi monitorizate video și vor avea sisteme de informare cu panouri LED. Cele 3 stații de capăt de traseu vor avea sală de așteptare, punct de informare, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi și persoane cu dizabilități.

În afară de confortul sporit pentru călători, noile autobuze generează și emisii mult mai mici. De asemenea, costurile de operare ale flotei modernizate vor scădea cu aproximativ o treime față de cele actuale. Astfel, primăria Târgoviște va putea acorda gratuități la transportul în comun mai multor categorii de persoane.

Astfel, autobuzele Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, sunt prezente și pe străzile din Târgoviște .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.