Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ULTIMA ORĂ: Trei sate aparţinătoare comunei Valea Mare, intră în carantină zonală timp de 14 zile

Autor:

Data: 14 noiembrie 2020, 17:46

  •  
  •  
  •  

Trei sate: Valea Mare,Valea Caselor și Gârleni aparținătoare comunei dâmbovițene Valea Mare intră în carantină zonală, timp de 14 zile. Urmează să fie emis Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura intră în vigoare , cel mai probabil, duminică,15.11.2020.

Valea Mare este o comună în județul Dâmbovița, formată din satele Fețeni, Gârleni, Livezile, Saru, Stratonești, Valea Caselor și Valea Mare-reședință. Din cele 7 sate aparținătoare, trei vor intra în carantină.

Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmbovița îi revine misiunea de coordonare a forţelor de ordine pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor impuse de carantină.

Pentru aceasta, vor fi mobilizate efective de jandarm și poliţişti care au misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din localităţi, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident.

 La părăsirea zonei de carantină se va prezenta forţelor de ordine legitimaţia de serviciu (pentru instituţiile bugetare) sau adeverinţa de salariat eliberată de angajator, ştampilată şi semnată de către acesta, ori, după caz, declaraţia pe proprie răspundere.

În cele două situaţii sunt vizate persoanele care domiciliază pe raza localităţilor carantinate şi desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitare, sanitar-veterinare, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentaţiei cu apă, comunicaţiilor transporturilor şi activităţilor cu caracter religios, doar pentru situaţii excepţionale care ţin de menţinerea serviciilor publice sau operaţionale. 

De asemenea, purtarea măştii este obligatorie, atât în interior cât şi la exterior, iar deplasarea persoanelor aflate în izolare/carantină, în afara domiciliului este interzisă.

Intrarea şi ieşirea persoanelor şi vehiculelor în/din localitate se face prin filtrele instituite de către forţele de ordine. Nerespectarea măsurilor vor fi sancţionate cu amnedă între 500 şi 10.000 de lei. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.