Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Filtre și controale ale jandarmilor și polițiștilor în comuna carantinată Moțăieni

Autor:

Data: 9 noiembrie 2020, 9:13

  •  
  •  
  •  

De duminică, 8 noiembrie 2020, ora 05:00, a fost instituită măsura de carantină pentru comuna Moțăieni, pentru o perioadă de 14 zile.

Efective de jandarmerie și poliție acționează 24 din 24 de ore pentru asigurarea ordinii publice și verificarea respectării măsurilor obligatorii instituite de autorități în vederea prevenirii și limitării răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Având în vedere faptul că rata de incidență (3 cazuri/1000 locuitori) a numărului de îmbolnăviri cu noul coronovirus a depășit pragul de 7, ajungând la 9,02,  autoritățile au decis carantinarea zonală a comunei Moțăieni.

Dată fiind adoptarea acestei măsuri, au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști care au misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea asigurării ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantină.

În zona de carantină este permisă intrarea/ieșirea pentru: transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației, pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului; persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate pe baza documentelor eliberate de angajator: legitimație de serviciu valabilă sau adeverință de salariat; persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor.

În comuna Moțăieni se mai permite intrarea/ieșirea pentru: urgențe medicale; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată la distanță; persoanele care desfășoară activități agricole, sau pentru comercializarea produselor agroalimentare, în baza declarației pe propria răspundere.

Purtarea măștii este obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise.

Este permisă tranzitarea localităților de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea în această  localitate . Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din zona de carantină prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene sau comunale este strict interzisă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.