Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Claudia Gilia: Pas cu pas, guvernanții PNL distrug învățământul românesc

Autor:

Data: 4 noiembrie 2020, 16:55

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD, conf.univ.dr. Claudia Gilia  este omul care a militat permanent  pentru bunul mers al sistemului educațional din România și nu a ezitat nicio clipă să taxeze dur derapajele guvernanților PNL.

Astăzi, cadrele didactice din România au primit o nouă palmă de la Guvernul PNL casre nu este de acord cu stimulentul de risc pentru personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, din învățământul de stat preuniversitar și universitar și a sesizat Curtea Cosntituțională.

Deputatul PSD, conf.univ.dr. Claudia Gilia, candidat pentru Senatul României, nu a ezitat să -și exprime punctul de vedere  față guvernanții PNL:

În România Educată, cu ochii pe sondaje, Iohannis şi dreapta Unită au ferecat școlile și au condamnat copiii la educație second-hand. Guvernul Dreptei Unite insistă să țină școlile închise și calcă în picioare dreptul la educație al sutelor de mii de copii care nu au acces la învățământul online.

Guvernul PNL acționează contrar practicilor europene, contrar bunului simț, contrar Constituției și legii.

În loc sa ia act de exemple europene inventează pretexte politicianiste care iau în calcul doar interesul electoral (exemplu, Franța – 529.565 infectări în ultimele 14 zile – școlile deschise, Germania – 162.366 infectări în ultimele 14 zile – școlile deschise, Regatul Unit 300.488 infectări în ultimele 14 zile – școlile deschise).

Și pentru ca cinismul liberal să atingă cote maxime, astăzi, PNL a atacat la Curtea Constituțională legea stimulentelor pentru profesori, inițiată de PSD.

Pas cu pas, guvernanții PNL distrug învățământul românesc. Întâi copiii, prin refuzul de a le permite accesul la educație. Apoi, profesorii, prin înjosirea și descurajarea lor cu orice prilej.

Guvernul PNL transformă profesorii în carne de tun, așa cum a procedat în martie și cu medicii pe care i-a trimis în prima linie a luptei anti COVID-19 fără să le asigure materialele de protecție necesare. După ce au refuzat și să-i testeze, dar și să le acorde majorările salariale prevăzute de lege de la 1 septembrie, peneliștii refuză acum și stimulentele oferite cadrelor didactice expuse riscului de îmbolnăvire.

Aversiunea și încăpățânarea cu care acest guvern PNL a refuzat să acorde sprijin financiar profesorilor, în pandemie, a obligat cadrele didactice să cheltuiască în jur de 1000 de lei, fiecare, pentru a-și asigura protecția sanitară și pentru materialele didactice necesare cursurilor online. Practic, Guvernul Dreptei Unite a abandonat încă o categorie socială în fața pericolului mortal, reprezentat de noul coronavirus. PNL este pe contrasens și va plăti scump deciziile luate doar cu gândul la alegeri”, a declarat Claudia Gilia,candidat al  PSD Dâmbovița pentru Senatul României.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.