Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jandarmii sunt la datorie și verifică respectarea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2

Autor:

Data: 19 octombrie 2020, 13:18

  •  
  •  
  •  

Întrucât numărul de cazuri nou confirmate este în continuă creştere, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi.

Astfel, în perioada 12 – 18 octombrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiști au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.100 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe etc. în care există aglomerări de persoane, precum şi în toate spaţiile publice din localitățile unde, prin hotărâri adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița s-a instituit această măsură obligatorie.

Totodată, în satul Dobra, Jandarmeriei Dâmbovița i-a revenit și îi revine în continuare misiunea de coordonare a forțelor de ordine (jandarmerie și poliție) pentru asigurarea ordinii publice și a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi și polițiști cu misiunea de a realiza filtre la intrarea și ieșirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto și pedestre în vederea menținerii unui climat de ordine publică și de a preveni orice incident.

De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor și polițiștilor dâmbovițeni au participat și efective al Grupării de Jandarmi Mobile “Matei Basarab” Ploiești.  

Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare în toate zonele menționate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm faptul că scopul acestor acțiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.