Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Comuna Dobra intră în carantină. Oamenii intră și ies cu declarație pe propria răspundere

Autor:

Data: 8 octombrie 2020, 14:30

  •  
  •  
  •  

Din informațiile pe care le deținem la această oră în Primăria Dobra este un focar uriaș de COVID-19. Mai mulți angajați din cadrul Primăriei sunt infectați cu COVID-19, primarul în funcție și noul primar ce urmează să depună jurământul.  

Rata de infectări în comuna este de 5,95 la 1000 de locuitori. Autoritățile  județene deja au făcut analiza în amănunt privind situația din comuna Dobra și au trimis către Comitetul Național unde se va  lua decizia de carantinare. Direcția de Sănătate Publică a informat Comitetul Județean de Urgență că rata de infectare în comuna Dobra este 5,95 la 1000 de locuitori, astfel că, la solicitarea CJSU Dâmbovița, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției va emis ordinul de instituire a carantinei asupra comunei, cel mai probabil pe o perioadă de 14 zile.

Citește și: Explozie de cazuri COVID-19, în Dâmbovița

Zona va fi păzită de forțe MAI, iar intrarea și ieșirea din comună se face doar în anumite condiții, prin filtre MAI.

Din/în zona carantinată este permisă ieșirea, respectiv intrarea persoanelor care locuiesc în zona de carantină, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, sanitar-veterinare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor, transporturilor și activităților cu caracter religios, doar pentru situații excepționale care țin de menținerea serviciilor publice sau operaționale.

Toți cei care părăsesc zona carantinată vor prezenta autorităților legitimația de serviciu (valabilă pentru instituțiile bugetare) sau adeverința de salariat eliberată de angajator, ștampilată și semnată de către acesta (valabilă pentru celelalte categorii), ori după caz, declarația pe proprie răspundere.

Potrivit hotărârii, în toate spațiile publice, atât cele interioare cât și cele exterioare, va fi obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Intrarea-ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din localitatea carantinată se va face doar prin filtrele instituite de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.