Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Autor:

Data: 1 octombrie 2020, 12:19

  •  
  •  
  •  

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite, în baza Rezoluției nr. 45/106.Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile: “

Când căutăm exemple de viață și eroi de legendă e suficient să ne uităm în jur. La seniorii noștri și poveștile lor de viață. Este unul din lucrurile pe care ar trebui să le facem în fiecare zi, dar mai ales astăzi de Ziua internațională a Persoanelor Vârstnice.

Să le dăm din timpul nostru, chiar dacă îl putem oferi din ce în ce mai rar, într-o existență din ce în ce mai zbuciumată.Le datorăm și solidaritate de generații, pentru că prezentul este construit pe trecutul pe care l-au ridicat ei. Am văzut cum majorarea pensiilor, de exemplu, a fost hulită de mulți tineri, sigur ca parte a unei propagande mai mult politice decât sociale.

Le spun acestora că suntem datori să oferim tuturor categoriilor de vârstă o viața decentă și că o societate care nu-și respectă părinții și bunicii este una care a eșuat.Părinților și bunicilor noștri le urez astăzi „La mulți ani!” petrecuți în familii, alături de copii și nepoți. Noi, românii suntem legați pe viață de familie, și cel mai frumos loc din lume este, pentru noi, acolo unde ne strângem toți la masă! Astăzi trebuie să fie unul din acele momente.LA MULȚI ANI, SENIORILOR NOȘTRI!”

Potrivit aprecierilor Oficiului European de Statistică (Eurostat), aproape o treime din cetățenii Uniunii Europene vor avea vârsta de peste 65 de ani până în 2050.

Procentul persoanelor de peste 60 de ani va depăși actuala valoare de 17,1%, ajungând la 33%, în 2050. Populația în vârstă de 80 de ani va crește de la 4,4% în prezent până la 11,4%, în 2050.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.