Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

După 5 luni, au reușit să achiziționeze un aparat de testare moleculară real-time PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. Aparatul este cel primit în comodat la data de 17.07.2020

Autor:

Data: 25 septembrie 2020, 15:16

  •  
  •  
  •  

Printr-un comunicat de presă remis de Consiliul Județean Dâmbovița, am fost informați că Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a reușit să achiziționeze un aparat de testare moleculară real-time PCR.

Aparatul  are o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea COVID-19. Există o echipă de 15 specialişti – medici, chimişti, biochimişti şi biologi, care lucrează, în două ture, pentru efectuarea testelor COVID-19.

Tot respectul pentru echipele medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte care de 8 luni sunt în prima linie și luptă cu inamicul invizibil COVID-19:

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte (SJUT), instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, a finalizat, în această săptămână, achiziţia unui aparat de testare moleculară real-time PCR, cu o capacitate zilnică de 96 de teste pentru depistarea COVID-19.

În prezent, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte dispune de o echipă de 15 specialişti – medici, chimişti, biochimişti şi biologi, care lucrează, în două ture, pentru efectuarea testelor COVID-19.”, se arată în comunicatul CJ Dâmbovița.

Nou Aparatul de testare moleculară real-time PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, achiziționat este cel primit în comodat la data de 17.07.2020 de la o firmă specializată în furnizarea de tehnică şi aparatură medicală.

Firma respectivă a participat la procedura de achiziție inițiată de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte. 90% din prețul aparatului de testare moleculară real-time PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, s-a asigurat din bani de la Ministerul Sănătății iar restul de 10% din bani de la CJ Dâmbovița

 Din comunicat mai aflăm  că s-a schimbat instalaţia de încălzire în toate pavilioanele din locaţia centrală, precum şi la Secţia Psihiatrie Cronici Adulţi Gura Ocniţei. Au fost montate şi puse în funcţiune şapte centrale termice – la Oncologie, Anatomie Patologică, Paliative, Administrativ şi Laboratorul de Medicină Nucleară, precum şi cinci cazane pentru apă caldă menajeră – la Gura Ocniţei şi în sediul central din Târgovişte.

De asemenea, a fost înlocuită instalaţia de apă caldă şi agent termic, care conţine: pompe de circulare-recirculare agent termic şi apă caldă menajeră, tablou electric forţă şi automatizare, butelie de egalizare, staţie de dedurizare şi sistem de automatizare centrale termice.

Ca urmare a acestei investiţii, realizată din fonduri proprii, prin sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte îşi reduce cheltuielile şi, totodată, scapă de frecventele avarii care apăreau în special în perioada de iarnă, iar pacienţii vor beneficia de mai mult confort.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.