Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Suspiciuni de fraudă electorală la Aninoasa. Se solicită public ca Poliţia, SRI și STS să dea dovadă de maximă vigilenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor în această comună

Autor:

Data: 24 septembrie 2020, 0:03

  •  
  •  
  •  

Mai sunt două zile de campanie electorală și în unele localități spiritele par să se încingă. Nu au întârziat să apară deja din partea unor competitori electorali suspiciuni de fraudă la adresa contracandidaților.

În acestă seară, Tiberiu Lixandru, candidat din partera PNL la primăria Aninoasa a lansat un APEL PUBLIC către instituțiile statului, Poliţie, SRI și STS să dea dovadă de maximă vigilenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor în comuna Aninoasa, existând suspiciuni de fraudă electorală din partea contracandidaților.

Suntem pe ultima sută de metri până în ziua alegerilor locale şi, în comuna Aninoasa, competiţia electorală tinde, pe măsură ce trec orele, să iasă de pe făgaşul firesc.

După ce pe toată perioada de precampanie şi campanie Partidul Social Democrat Aninoasa a dat dovadă de o lipsă crasă de fair play în raport cu rivalii politici, acum se pregăteşte acerb ca, pe 27 septembrie, să susţină proba finală de „artă şi precizie în eludarea legii”, într-o previzibilă lipsă de respect faţă de cetăţeni, faţă de regulile şi normele democratice.

Există informaţii întemeiate, pe care le-am receptat din mai multe zone, conform cărora PSD Aninoasa se pregăteşte intens pentru a frauda acest scrutin cu ajutorul unor „experţi” cu notorietate şi state vechi în gestionarea procesului electoral.

Pe această cale, în calitate de candidat al Partidului Naţional Liberal pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa, trag un semnal de alarmă privind această tentativă şi solicit tuturor instituţiilor cu atribuţii specifice – Poliţie, SRI, STS –  să dea dovadă de maximă vigilenţă în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor în Aninoasa, adoptând toate măsurile ce se impun într-un astfel de context.

Totodată, asigur instituţiile statului şi opinia publică de faptul că reprezentanţii Filialei Aninoasa a Partidului Naţional Liberal vor adopta până la capăt un comportament decent, respectând întocmai prevederile legale în vigoare.” a afirmat Tiberiu Lixandru, candidat din partea PNL pentru funcţia de primar al comunei Aninoasa

Competitorii electorali dar și cetățenii care merg la vot să nu uite că:

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

Adică pe întelesul tuturor, este infracțiune electorală.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.