Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD Dâmbovița,Corneliu Ștefan: Şcolile din Gura Foii și Moțăieni nu se vor deschide

Autor:

Data: 7 septembrie 2020, 17:56

  •  
  •  
  •  

Deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan a criticat în termeni duri începerea anului școlar, spunând că i-a luat prin surprindere pe liberali. Mai mult liderul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan spune că nu vorbim de lipsa unor manuale sau de alte lucruri care pot fi corectate, vorbim de sănătatea copiilor:

“La aproape 7 luni de la declanșarea pandemiei în România, liberalii nu au fost în stare prevadă măștile care ar trebui să-i protejeze pe cei mici de infectarea cu COVID-19.

Nimeni nu va reuşi să dea înapoi copiilor ceea ce le fură Guvernul Orban!
Liberalii împing spre analfabetism sute de mii de copii la nivelul întregii ţări şi sute, chiar mii, la nivelul judeţului Dâmboviţa. Lipsit de o logică şi de o minimă coerenţă, Guvernul Orban pune în pericol viitorul unor generaţii întregi de elevi.

Preocupaţi mai mult să-şi acopere tunurile financiare date în timpul acestei pandemii, liberalii au neglijat copiii românilor. S-au dovedit incapabili să asigure măşti de protecţie atât copiilor, cât şi profesorilor.
Şcolile din Gura Foii și Moțăieni nu se vor deschide. Elevii de acolo vor învăţa în sistem on-line, de acasă. Cei care îşi vor permite! Zeci de mii de copii nu au tabletele promise de actualii guvernanţi, iar mii de şcoli nu au acces la internet. Putem spune că este anul negru al educației românești. Ludovic Orban și-a declarat neputința – guvernul său nu poate asigura mai mult de 70.000-80.000 de tablete.
Îşi bat joc de copiii noştri, de părinţii acestora, de profesori, îşi bat joc de primarii din întreaga ţară.
Guvernul Orban aruncă întreaga responsabilitate pe primari şi pe directorii de şcoli. Au avut 6 luni la dispoziţie pentru a pregăti un set de măsuri, astfel încât începerea anului şcolar să se facă în cele mai bune condiţii, chiar şi pe timp de pandemie. În schimb, Orban a emis un ordin cu doar două săptămâni înainte de începerea şcolii. Prin acesta, primăriile şi şcolile trebuie să organizeze fluxurile şi circuitele elevilor şi profesorilor în şcoli, trebuie să asigure distanţarea între copii, materialele şi stocurile de dezinfectanţi necesare. Toate aceste lucruri trebuiau făcute de Ministerul Educaţiei. S-au spălat pe mâini şi vor să scoată primarii şi directorii de şcoli drept ţapi ispăşitori.
Măsurile cerute de Orban sunt imposibil de pus în practică atât de repede! Printre altele, cer ca primăriile să asigure un număr dublu de microbuze pentru transportul elevilor. Atât! Doar cer, fără să asigure nimic. Primăriile deja nu mai au bani, dar Orban şi ai lui nu fac nimic.
Cinismul politic dat dovadă de liberali arată că, prin aruncarea responsabilităţilor pe spatele primarilor şi directorilor de şcoli, urmăresc doar să-i pună pe aceștia în ipostaza de a nu putea lua la timp măsurile necesare debutului de an şcolar. În acest fel, Iohannis şi Orban vor putea arăta cu degetul înspre români şi vor spune că ei, primarii şi directorii de şcoli, nu şi-au făcut treaba.
Doar că aici se înşală! Românii au început să realizeze că toate măsurile luate de Orban şi liberalii lui nu reprezintă interesele românilor, ale părinţilor şi copiilor sau ale profesorilor.
Liberalii fac tot posibilul să câştige voturi însă, din nefericire, se joacă, în continuare, cu sănătatea şi viitorul copiilor noştri!”, a declarat deputatul PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.