Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Corbii Mari, faptele bune ale administrației condusă de primarul Ionuț Bănică, nu mint

Autor:

Data: 5 septembrie 2020, 16:55

  •  
  •  
  •  

Comuna Corbii Mari condusă în ultimii patru ani de primarul Ionuț Bănică cunoaşte o adevărată dezvoltare. Administraţia locală a făcut rost de finanţare din toate sursele posibile, de la Uniunea Europeană, de la Guvernul României sau de oriunde se poate. La ora actuală sunt în derulare mai multe investiţii importante, dar sunt în pregătire şi altele. Succesul la Primăria Corbii Mari s-a realizat cu sprijinul unei echipe unite, coordonată de un primar harnic, dornic să schimbe imaginea comunităţii.

Comuna Corbii Mari este pe drumul cel bun, și știind direcția, primarul Ionuț Bănică și echipa sa vor continua munca. În 2016, Ionuț Bănică  a început noua sa activitate plină de țeluri uriașe, cu motivații, cu încredere în sine, cu chef de viață și de muncă, și lângă aceste trăsături a avut și sprijinul lui Dumnezeu de a face tot ce a visat pentru comună. Mandatul 2016-2020 a fost unul plin în realizări din istoria post-decembristă a comunei Corbii Mari.

Primarul Ionuț Bănică a adus în Corbii Mari peste 177.793.709,10 lei , aproximativ 37.040.356,06 euro. În 4 ani de zile s-au semnat 21 contracte de finanțare în valoare totală de peste 105.037.461,86 lei. Este un record absolut al comunei! Alte 6 investiții în asociere cu Consiliul Județean Dâmboviţa sau Electrica. Acestea au şi ele o valoare de peste 27.073.733 lei, investiții din bugetul local în 4 ani cu o valoare de 7.863.577,97 lei și alte 3 investiții în curs de contractare cu o valoare peste 21.818.936,27 lei.

Faptele bune nu mint niciodată!

Se lucrează intens la reţeaua de canalizare din satul Corbii Mari și la stația de epurare, investiţie cu finanţare prin AFIR şi are o valoare de 1 milion de euro. Comuna Corbii Mari are un proiect ,,Canalizare în satele Ungureni, Grozăvești, Satul Nou”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare, valoarea investiției fiind de 7.517.781 de euro.  Există și un alt proiect privind realizarea sistemului de canalizare în satele Petrești, Băraceni, Moara din Groapă, Vadul Stanchii. Extindere Corbii Mari, Podul Corbencii  depus la  Compania Națională de Investiții  în valoare de 6.000.000 euro.

Investiții majore în infrastructura educațională din Corbii Mari

Investițiile în educație sunt investiții în viitor! Principalele preocupări ale administrației condusă de primarul Ionuț Bănică sunt educația, sănătatea și siguranța locuitorilor-bazele viitorului oricărei comunități.  S-a investit  masiv  în educația  de la Corbii Mari. Administrația a continuat să investească și în bursele şcolare, achiziționarea de Tablete pentru 817 elevi ai școlilor din comună.

Unitățile școlare din Corbii Mari au fost reabilitate și modernizate.

Vorbim  de o Grădiniță cu 3 grupe modernă și la standare europene din satul Corbii Mari în valoare de 2.051.091.12 lei, bani obținuți din proiecte cu fonduri europene. Amintim de reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program normal nr. 1, din satul Ungureni, reabilitarea și modernizare Grădiniței cu program normal nr. 2, satul Ungureni, reabilitarea și modernizarea Grădiniței cu program normal nr. 1, satul Grozăvești, reabilitare și modernizare Școala și Grădinița cu program normal, satul Satu Nou, construire Grădiniță cu 4 grupe, satul Ungureni, construire Grădiniță cu 3 grupe, satul Grozăvești, finalizare construire Școala I-IV Grozăvești, construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Corbii Mari, construire Școala cu clasele 0-VIII, satul Ungureni, finalizare construire Grădinița cu program normal cu 2 săli de clasă, satul Petrești  și  teren de sport

Un dispensar ultramodern în satul Corbii Mari

 În cel mai scurt timp se va finaliza o altă investiție majoră, un dispensar ultramodern care va aduce un mare plus în ceea ce priveşte calitatea serviciilor medicale în comuna Corbii Mari. Spaţii moderne, civilizate, condiţii dintre cele mai bune pentru ca locuitorii să poată primi aici, în timp cât mai rapid, îngrijiri medicale şi de specialitate.

Modernizarea drumurilor locale, o prioritate pentru Primăria Corbii Mari

Primarul Ionuț Bănică a acordat, în ultimii 4 ani, mare atenție modernizării drumurilor. Edilul spune că proiectele de infrastructură sunt esențiale pentru localitate. Astfel, în mandatul edilului, s-au asfaltat 45 de km  de drum.  În plus, primăria a făcut demersuri și pentru îmbunătățirea  infrastructurii rutiere privind drumurile județene și cele naționale care tranzitează comuna. Edilul Ionuț Bănică îi asigură  pe cetățeni  că mai sunt în derulare și alte proiecte pentru asfaltarea de străzi de interes local.

A investit pentru copiii și tinerii din comuna Corbii Mari

Un copil activ este un copil sănătos. Plecând de la acest principiu, edilul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică  a investit în construcția a cinci  terenuri de sport cu gazon sintetic. Investițiile au fost realizate cu fonduri europene obținute prin AFIR.

Siguranţa cetăţenilor, un obiectiv dus la îndeplinire de Primărie

Siguranța cetățenilor, o altă prioritate pentru autoritățile din comuna Corbii Mari. Pentru a limita fenomenul infracționalității, a fost implementat un important proiect de montare de camere video în toate satele componente ale comunei. Nimic din ce mişcă în localitate nu va scăpa ochilor autorităților.  

Un alt proiect  implementat a vizat modernizare şi eficientizarea iluminatului public în toată comuna Corbii Mari. Scopul investiţiei a vizat montarea pe fiecare stâlp a câte unui corp de iluminat pe LED modern,  eficient atât din punct de vedere al puterii fluxului luminos, cât şi al consumului de energie.
Printre alte realizări se numără și amenajarea de parcuri și locuri de joacă. Acolo unde altădată era un teren viran lăsat în paragină, autoritățile au montat echipamente de joacă pentru cei mici, au creat un spațiu verde amenajat de un peisagist, iar zona a devenit un punct de atracție pentru locuitori. A fost modernizat și parcul auto din dotarea primăriei cu utilaje necesare lucrărilor edilitare.

Centrală fotovoltaică pentru iluminatul public

Realizarea unei centrale fotovoltaice în comuna Corbii Mari va deveni realitate în perioada următoare, primarul Ionuț Bănică anunţând că proiectul  își urmează etapele legale. Centrala va asigura energia electrică pentru iluminatul public stradal şi tot ceea ce înseamnă spaţii şi clădiri ale administraţiei locale în toată localitatea.

Cu toate că rezultatele sunt semnificative și numeroase mai sunt multe de realizat în comuna Corbii Mari,  edilul Ionuț Bănică le transmite cetățenilor că următorii patru ani sunt un drum lung de parcurs pe care simte că îl poate parcurge cu forțe noi și cu rezultate impresionante.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.