Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmbovița oferă date oficiale despre cazurile de COVID-19 de la Sun Garden, departamentele afectate urmând să fie închise pentru o perioadă de 14 zile

Autor:

Data: 4 septembrie 2020, 16:02

  •  
  •  
  •  

Referitor la acuzaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora D.S.P. Dâmboviţa încearcă muşamalizarea unui presupus focar de coronavirus din cadrul unei societăţi comerciale situată în nordul judeţului Dâmboviţa, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Pâna la data de 3.09.2020, la respectiva societate comericală erau înregistrate 4 cazuri active de infecţie cu SARS-CoV-2 şi o suspiciune de boală care a fost direcţionată către unităţile medicale pentru examenul de specialitate.

În urma controlului efectuat ieri, 3.09.2020, inspectorii sanitari ai D.S.P.Dâmboviţa au constatat că sunt implementate şi se respectă măsurile de prevenire şi de limitare a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2:

-se efectuează triajul epidemiologic al lucrătorilor la intrarea în tură, prin verificarea temperaturii corporale şi testarea mirosului;

-servirea mesei se face cu respectarea regulilor de distanţare fizică şi după un program organizat în aşa fel încât să se evite aglomerările;

-sunt asigurate substanţe dezinfectante pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor;

-au fost intensificate operaţiunile de curăţare şi de dezinfecţie a spaţiilor  comune;

-sunt asigurate măştile de protecţie necesare tuturor angajaţilor;

-a fost decalat programul de acces/ieşire din schimbul de lucru;

-au fost amenajate puncte de îmbarcare/debarcare;

-a fost suplimentat numărul mijloacelor de transport pentru transferul  angajaţilor către /de la locul de muncă. Transportul a 70% dintre angajaţi se realizează cu 14 autobuze, care au câte 30 – 50 de locuri fiecare;

-se realizează auditarea  periodică a activităţii de transport.

Astăzi, 4.09.2020, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a fost informată despre confirmarea prezenţei virusului SARS- CoV -2 la alţi 10 angajaţi.

Din datele existente până la acest moment, obţinute în cadrul anchetelor epidemiologice, nu s-a identificat o legătură de cauzalitate la locul de muncă sau la transportul către/de la locul de muncă, astfel că nu  sunt întrunite condiţiile de declarare a unui focar.

Se suspicionează  transmiterea comunitar extinsă în localităţile de domiciliu a persoanelor infectate.

Ancheta epidemiologică este în derulare pentru identificarea eventualelor contacte la locul de muncă şi în mijlocul de transport  şi, implicit a unei relaţii de cauzalitate în vederea declarării unui focar.

În acest conext, ca urmare a creşterii nivelului de risc de infectare cu virusul SarsCov2, s-a decis:

-începând cu data de 07.09.2020, se restrânge activitatea în cadrul Sun

Garden Management SCS, departamentele afectate urmând să fie închise pentru o perioadă de 14 zile.

-organizarea activităţii în 2 schimburi cu personalul rămas;

-suplimentarea mijloacelor de transport cu  încă 3 autobuze;

În situaţia în care, chiar în condiţiile implementării măsurilor mai sus menţionate,  gradul de risc de infecatre se mentine ridicat, se va prelungi perioada de restrângere a activităţii departamentelor afectate cu încă 14 zile.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.