Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bani pentru achiziția de tablete pentru 500.000 elevi. Primăriile sau școlile care au achiziționat deja tablete până la data de 1 august 2020, nu mai pot beneficia de acest sprijin

Autor:

Data: 25 august 2020, 8:54

  •  
  •  
  •  

Guvernul a adoptat luni, ordonanța privind fondurile pentru achiziția de echipamente sanitare pentru noul an școlar. Guvernul a alocat bani pentru achiziția de tablete și dispozitive electronice pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi.

Ordonanța are și părți bune dar și părți proaste. Și dacă e să facem câteva aprecieri legate de cine poate aplica pentru aceste fonduri? Vorbim despre autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, precum şi unităţile şcolare.

Acestea pot aplica în mod individual sau în parteneriat şi pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie.

Important însă este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziții efectuate începând cu 1 august. Bun, dar sunt autorități locale care în parteneriat cu școlile au achiziționat tablete încă din lunile aprilie- mai, făcând un efort financiar destul de mare și care nu pot deconta cheltuielile în baza acestei ordonanțe pentru că ea se aplică strict începând cu data de 1 august 2020. :

“ S-a aprobat Ordonanţa de Urgenţă pentru alocarea din fonduri externe nerambursabile a unor sume necesare pentru achiziţia de echipamente şi materiale sanitare în vederea începerii noului an şcolar. Astfel, din fonduri externe nerambursabile a fost alocat un buget de 175 de milioane de euro, care urmează să finanţeze următoarele categorii de achiziţii: 100 de milioane de euro sunt destinate pentru achiziţia de tablete şi dispozitive electronice pentru învăţământul online pentru un număr de aproximativ 500.000 de elevi; 50 de milioane de euro vor fi fonduri pentru acoperirea cheltuielilor legate de achiziţia materialelor de protecţie sanitară şi medicală, vorbim despre măşti şi dezinfectanţi în şcoli; 25 de milioane de euro vor fi sume alocate pentru achiziţia de containere sanitare mobile, care vor beneficia în acelaşi timp de o finanţare de 5.000 de euro per container pentru racordul acestora la infrastructura de apă şi canalizare. Practic, vorbim de un număr de aproximativ 5.000 de containere sanitare care vor permite la începerea anului şcolar să asigure necesităţile din punct de vedere sanitar pentru elevi, respectiv toalete, chiuvete, apă curentă pentru igienizarea şi pentru asigurarea necesităţilor din punct de vedere sanitar ale elevilor. Cine poate aplica pentru aceste fonduri? Vorbim despre autorităţile locale, inspectoratele şcolare judeţene, precum şi unităţile şcolare. Acestea pot aplica în mod individual sau în parteneriat şi pot cere decontarea cheltuielilor efectuate pe aceste categorii de obiective începând din luna octombrie. Important însă este că este permisă decontarea cheltuielilor pentru aceste categorii de achiziții efectuate începând cu 1 august. Practic, autoritățile locale care au achiziționat tablete pentru elevi, dispozitive electronice pentru învăţământul online, măști, materiale de protecție sanitară, care au efectuat deja aceste achiziții începând cu data de 1 august sunt eligibile pentru decontarea acestor cheltuieli și pot depune cererea pentru finanțarea lor de către Ministerul Fondurilor Europene începând din luna octombrie. Este o ordonanță extrem de importantă pentru asigurarea în condiții cât mai bune a începerii noului an școlar și pentru finanțarea achizițiilor esențiale pentru asigurarea desfășurării în condițiile actuale din punct de vedere sanitar a activităților școlare.”, a comunicat Guvernul României  

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.