Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Proba scrisă la limba română

Autor:

Data: 24 august 2020, 9:00

  •  
  •  
  •  

Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă  a început astăzi, 24 august, cu proba scrisă la Limba și literatura română.

Ca și la sesiunea de vară, absolvenții de liceu au trecut prin triajul epidemiologic înainte de intrarea în sala de examen. Examenul de Limba română de la BAC 2020 a început la ora 9:00, însă candidații a trebuit să fie în clase între 7:30 și, cel mai târziu, ora 8:30. Proba scrisă la Limba română durează 3 ore.

Subiectele la Limba română sunt concepute de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează subiectele tuturor examenelor naționale. Anul acesta, în contextul panemiei de coronavirus, subiectele de la Bacalaureat nu vor conține subiecte din materia din al doilea semestru.

Pentru a promova Bacalaureatul, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

– să aibă echivalate, recunoscute sau să fi susținut toate examenele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

– să dea toate examenele scrise și să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

– să obțină media 6 (cel puțin) la probele scrise

Ce nu ai voie să facă absolvenții de liceu în sala de examen

Potrivit regulilor publicate în Monitorul Oficial, candidații la Bacalaureat 2020 nu au voie să intre în sălile de examen cu telefoane mobile, căști audio, mijloace electronice de calcul sau de comunicare, ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, formulare, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați sau orice tip de document ce ar putea fi folosit pentru rezolvarea subiectelor.

Toate aceste obiecte vor fi lăsate în sala de depozitare stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop. Cei care refuză să depoziteze aceste obiecte nu vor fi primiți în sala de examen.

Absolvenții de liceu nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidați sau cu exteriorul.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.