Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Primarii dezmint mitul racolărilor, promisiunilor și șantajului

Autor:

Data: 10 august 2020, 17:00

  •  
  •  
  •  

Lupta politică devine din ce în mai crâncenă. De câteva săptămâni, PSD acuză PNL că recurge la amenințări sau promisiuni pentru a le atrage primarii.  

O astfel de situație este reclamată de PSD și în județul Dâmbovița. 

Senatorul Titus Corlățean  a ieșit în spațiul public cu o declarație, spunând că  și primarul de la Voinești, Gabriel Dănuț Sandu, a fost ofertat de PNL: 

Consilierul de stat al primului ministru pentru ordine publică și siguranța cetățeanului-președinte PNL Dâmbovița, împreună cu prefectul și cu inspectorul școlar, candidat PNL la președinția CJ, recurg la un desant  rușinos în biroul unui primar cunoscut, cel de la Voinești.  Fără să anunțe, se duc acolo peste el ca să încerce să-l convingă, să-l oferteze.Poate intra în zona jocului politic imoral, că s-au mai întâmplat situații din acestea”a afirmat senatorul Titus Corlățean.

Pentru a vedea cum stau lucrurile cu adevărat,  dacă cei trei domni, amintiți de senator în declarație,  au descins în biroul  primarului de la Voinești, l-am contactat pe primarul Gabriel Dănuț Sandu, care ne-a spus foarte clar și răspicat că nu este adevărat:

Nimic adevărat.Întâlnirea la care face referire domnul senator, a avut loc într-o zi de duminică,dar în prealabil, știam  încă de vineri. Nu s-a făcut nicio presiune asupra mea, nu mi s-a făcut nicio promisiune,nu mi s-a făcut absolut nicio propunere să candidez din partea PNL. A fost o discuție  între un primar- candidat INDEPENDENT și cei trei domni, domnul consilierul de stat care este și președinte PNL Dâmbovița, domnul inspector școlar general și domnul prefect. 

În calitate de INDEPENDENT, nu ascund faptul că am avut discuții și cu Ionel Petre și Adrian Țuțuianu. Și de-a lungul timpului, în cei 12 ani de administrație, culoarea politică nu m-a împiedicat niciodată să port discuții cu așa ziși adversari politici, mai ales când este vorba despre proiecte la nivel local, pentru dezvoltarea comunei.

Voi candida INDEPENDENT pentru funcția de primar al comunei Voinești, și urez succes tuturor partidelor politice implicate în aceste alegeri.

Sunt o persoană care nu am fost șantajată niciodată și nu voi putea fi șantajabil, atâta timp cât în administrație primează interesul cetățeanului. Sunt INDEPENDENT de politică, DEPENDENT de voineșteni! ”, a declarat primarul de la Voinești, Dănuț Gabriel Sandu. 

Nu am ezitat nicio clipă, și i-am contactat și pe cei patru primari despre care         PSD Dâmbovița susține cu tărie că au fost luați prin amenințări, promisiuni și șantaj de către PNL.  

Edilii de la Odobești, Coșteștii din Vale, Brezoaele și Răscăeți ne-au spus clar  că nu au fost nici amenințați și nici șantajați, decizia le aparține  în totalitate, venind și cu o declarație.

Niculae Alecu, primarul comunei Odobești a fost foarte tranșant, spunând că s-a săturat să fie donator de voturi pentru PSD și să stea tot timpul în tranșee din cauza luptelor interne, duse de PSD Dâmbovița:”  Nu îmi este teamă de nimic, întotdeauna am vorbit deschis și am spus ceea ce am gândit.  Nu am fost șantajat de nimeni și nu m-a amenințat nimeni. Trebuie să se încheie cu aceste jocuri politice murdare, este timpul să facem admnistrație.

Comuna Odobești  s-a ales numai cu promisiuni din partea Guvernului PSD.Noi ce am reușit să realizăm la Odobești, a fost în proporție de 90% din fonduri europene.  Pe PNDL, comuna Odobești nu a primit decât o finanțare, și aceasta destul de mică, și spun acest lucru pentru că am venit cu o contribuție substanțială din buget local  pentru a realiza proiectul, și este vorba despre Dispensar.

Mergem mai departe, și vă spun la fel de tranșant: m-am săturat să fiu donator de voturi la PSD, mai mult, și să stau mereu în tranșee din  cauza luptelor interne pe care le duce PSD Dâmbovița. “ 

Iulian Buibăr, primarul comunei Răscăeți, ne-a spus că aceste  ieșiri ale PSD ar fi avut  efect, dacă practica șantajului și  cea a traseismului politic nu ar fi fost votată chiar de partid:“ În primul rând, vreau să lămuresc un lucru: nu am fost șantajat și nici amenințat de PNL.  Da, am fost șantajat  de PSD, în anul 2012, să  trec la ei pentru simplul fapt  că dintr-o eroare  de la Consiliul Județean Dâmbovița, comuna noastră a primit o corecție care ne băga în faliment.

Da, am făcut atunci  un sacrificiu politic, deși nu era vina mea, însă  mi-am salvat comuna. Nu cred că cei de la PSD ar trebui să vorbească de amenințări, șantaj sau promisiuni. Eu sunt liberal. În 2005, când am ales să candidez, am ales PNL. M-am întors la rădăcinile mele politice și cred că acest subiect este încheiat, trebuie să facem administrație .”

 Și primarul de la Brezoaele , Nicolae Tudorache și-a exprimat punctul de vedere: “Este strict decizia mea. Nu m-a amenințat nimeni și mai mult, nici nu m-a șantajat. Am luat această hotărâre întrucât nu mai putem să acceptăm doar sloganul  unitate, unitate, doar pentru voturi și pentru a susține unele interese în lupta internă din PSD,  excluzând de fiecare dată din analizele premergătoare deciziilor luate, tocmai  pe noi primarii  care am fost baza PSD în orice tip de alegeri. Și ca să știe toată lumea, și noi primarii trebuie să avem susținere  ca să putem să ne onorăm angajamentele admnistrative luate pentru comunitate.” 

 Nu în ultimul rând, Matei Toma, primarul comunei Costeștii din Vale ne-a transmis un mesaj destul de tranșant: “ Trebuie să se știe adevărul. Nu m-a amenințat nimeni, nu m-a șantajat nimeni și ca să vă spun și pe cea dreaptă, asta cu promisiunile, nu mai cred de mult în ele. Când PSD ne-a luat prin Ordonanța  dată, ne-au promis că vom face din comune adevărate bijuterii. Nimic mai fals.Comuna Costeștii din Vale nu a primit niciun sprijin , deși avem niște investiții majore pe care nu am reușit să le realizăm și asta pentru că nu am avut niciun sprijin de la Guvernul PSD, pentru care noi primarii am muncit enorm când  unii politicieni de prin PSD, nici nu știau și nici acum nu știu pe unde este Costeștii din Vale iar alții merg cu GPS-ul prin județ. Am crezut prea mult în promisiuni, este timpul să primim și noi sprijin. ”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.