Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comuna Șotânga, în straie de sărbătoare: 593 de ani de la prima atestare documentară a comunei

Autor:

Data: 7 august 2020, 1:41

  •  
  •  
  •  

La mulți ani!

La mulți ani, Șotânga!

La multi ani,Teiș!

La mulți ani,Goleasca!

Potrivit tradiției, la începutul lunii august, comuna Șotânga îmbrăcă straie de sărbătoare cu prilejul manifestărilor din cadrul “Zilei comunei Șotânga”, care, însă, în acest an nu se vor desfășura, administrația locală luând această decizie cu greu, dar, în cele din urmă, măsura este una înțeleaptă, în contextul crizei de COVID-19.

Administrația locală condusă de primarul Constantin Stroe și viceprimarul Tănase Marian, este convinsă că a fost înțeleasă de către concetățeni, în privința acestei decizii. Mai mult, primarul Constantin Stroe a ținut să le transmită un gând de recunoștință locuitorilor comunei Șotânga:

Respectul, încrederea și toleranța sunt trei valori care trebuie să domine comunitatea noastră, sunt valori ale căror sensuri le dăm împreună, prin colaborarea permanentă dintre Primărie și cetățeni.

Sărbătorim Ziua Comunei Șotânga într-un context cu totul special, imposibil de imaginat în urmă cu doar șase luni de zile. Este cea mai dificilă perioadă, un moment care ne testează rezistența, unitatea și umanitatea. Anul acesta nu ne-am mai putut întâlni cu toţii la petrecerea comună, cu momente artistice şi bucurii dar nu putem trece peste acest moment.

 Mi-am dorit, și am reușit să păstrez tradiția, adresâdu-vă un gând  de aprecire și mulțumire pentru susținerea și încrederea pe care mi-o acordați. Este foarte adevărat că mi-aș fi dorit să fim mai mulți, dar dacă ajungem sănătoși până la anul, sunt sigur că vom fi împreună.

Modul în care vom depăși actuala criză va marca profund comunitatea noastră și va da un nou sens viitorului comunei Șotânga. Solidaritatea este valoarea pe care se fundamentează continuitatea dezvoltării și reconectarea la nevoile și așteptările cetățenilor comunei Șotânga. Noi vom fi mereu alături de dumneavoastră.” a declarant primarul Constantin Stroe.

Potrivit tradiției, la începutul lunii august, comuna Șotânga îmbrăcă straie de sărbătoare cu prilejul manifestărilor din cadrul “Zilei comunei Șotânga”, care, însă, în acest an nu se vor desfășura, administrația locală luând această decizie cu greu, dar, în cele din urmă, măsura este una înțeleaptă, în contextul crizei de COVID-19.

Sărbătoarea comunei Șotânga nu se limitează doar la urări de la mulți ani. Sâmbătă, administrația locală, condusă de primarul Constantin Stroe și viceprimarul Tănase Marian, a pregătit o mică surpriză. Surpriza va veni din înaltul cerului, un foc de artificii care se va revărsa peste comuna Șotânga cu mesajul:  „Cer senin, ani frumoși, prieteni, zâmbet, dragoste, momente unice pe care viața să le transforme în amintiri care nu se uită niciodată!“.

Anul acesta  se împlinesc și 593 de ani de atestare documentară a comunei Şotânga. Primarul Constantin Stroe și viceprimarul Tănase Marian au ținut să le reamintească concetățenilor ca pentru un moment, să-și aducă aminte cu toții, şi de tradiţiile locului, de Ziua Minerului: “ Dragi sotângeni, este ziua noastră a tuturor, este Ziua comunei Șotânga. Vă doresc la mulți ani, ne dorim la mulți ani, multă sănătate și să dea Bunul Dumnezeu ca și de acum înainte să ne fie tot mai bine, să ajungem sănătoși ca și în anii care vin să ne putem bucura de această sărbătoare.

A fost greu să plecăm de sub temelie, nu de la temelie, dar cu speranță și cu rugă la Bunul Dumnezeu, dar și cu ajutorul cetățenilor comunei noastre, am reușit să ajunge, să fim o comună modernă.

Mai este de treabă, orice om gospodar nu are liniște, pentru că mereu are ceva de făcut. Am primit încrederea dumneavoastră, a locuitorilor comunei Sotânga, o mare cinste și onoare pentru mine, care mă obligă, și nu trebuie să dezamăgesc.

Încercăm să ţinem aproape unii de alţii pentru că o să înceapă confruntările electorale şi o să fim o adevărată echipă care vom continua cu  seriozitate și înțelepciune gestionarea problemele comunității și eforturile pentru îmbunătățirea permanentă a calității vieții prin proiecte esențiale.

Dumnezeu să ne ajute şi să ne ocrotească pe noi toţi. La mulţi ani!”, a mai transmis primarul Constantin Stroe.

De-a lungul ultimilor ani, comuna Șotânga a fost mereu pe o pantă ascendentă, iar eforturile administrației locale au fost orientate către a continua dezvoltare condiţiilor de trai pe care le oferă locuitorilor săi această comună. Toate aceste progrese au fost făcute cu mult efort care  a dat roadele dorite şi astăzi, Șotânga se poate mândri cu realizări.

Cu respectarea regulilor de protecție și distanțare socială, datorate vremurilor în care trăim, în data de 8 august 2020, ora 21:30, Primăria Șotânga îî invită pe cetățeni să urmărească, de acasă, un spectasculos foc de artificii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.