Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Leşuri de animale aruncate pe câmp, un real pericol girat de administrația locală de la Sălcioara

Autor:

Data: 20 iulie 2020, 20:58

  •  
  •  
  •  

Leşuri de porci și maldăre de gunoaie zac pe câmpul din comuna dâmbovițeană  Sălcioara.

Totul este cu permisiunea administrației locale, condusă de primarul Valentin Pârvu, și când spunem acest lucru, cunoaștem bine situația pe care o prezentăm în vederea unei corecte informări a opinei publice.

Aceste imagini dezolante au fost depistate chiar astăzi, de echipa Partener TV care a pornit într-un raid gazetăresc prin toate localitățile dâmbovițene, ce are ca scop stoparea depozitărilor necontrolate de deșeuri.

Unii localnici cunosc bine aceste bombe cu ceas din comunitatea lor, însă le este teamă să vorbească pentru că se supără primarul.

Leşuri de porci și maldăre de gunoaie zac pe câmpul din comuna dâmbovițeană  Sălcioara.

Câmpul plin de gunoaie și cadavre de porci din comuna Sălcioara, aflat la o aruncătură de băț de case, este un pericol iminent pentru sănătatea cetățenilor dar și a animalelor din gospodării.

La marginea satului, chiar unde primarul Valentin Pârvu  a stabilit  amplasamentul pentru  groapa care, ATENȚIE, se va săpa numai  în momentul în care apar cazuri de pestă porcină și trebuie îngropate aninmalele, sunt aruncate zilnic gunoaie.

În cel mai scurt timp, leșurile și gunoaiele vor năpădi până și Primăria, unde edilul șef, Valentin Pârvu se relaxează de 30 de ani în fotoliul de primar, sperând acum, la încă un mandat de ales șef al comunei Sălcioara, pe principiul că jupănul taie și spânzură în comunitate.

Necazul e cu atât mai mare, atâta timp cât primarul Valentin Pârvu a girat apariția acestei gropi de gunoi  prin faptul că de la buna lui putere a decis în vara anului 2019, să sape înainte groapa în care ar urma să fie aduși porcii sacrificați în urma depistării focarelor de pestă porcină africană la nivelul localității Sălcioara. 

Până la ora transmiterii acestei știri, potrivit informațiilor obținute de la o serie de instituții abilitate, la Sălcioara, nu au existat porci sacrificați din cauza pestei și care necesitau procedura legală de a fi duși în groapa specială. 

Clar, domnul primar a încălcat din mai multe puncte de vedere legea. În primul rând a săpat o groapă care nu era necesară în contextul, în care legislația spune că săparea propriuzisă a gropii  se face de către primărie cu utilaje proprii doar în momentul în care se face transportul cadavrelor de către autoritățile sanitare competente către amplasamentul stabilit.

Al doilea aspect omis cu rea credință de adminstrația locală de la Sălcioara a fost că respectivul amplasament pe care l-a escavat chiar dacă nu era nevoie, nu l-a  împrejmuit și marcat așa cum cer normele sanitar-veterinare.

Și ca să fie treaba, treabă, edilul Valentin Pârvu, timp de un an a tolerat ca acea groapă să fie transformată într-un depozit necontrolat de gunoaie și leşuri de porci, bine mascat de bălării.

Tind să cred că în plină epidemie de COVID-19, edilul Valentin Pârvu își dorește să transforme zonele mărginașe ale comunei în adevărate pericole iminente pentru sănătatea concetățenilor.

Solicităm public instituțiilor statului, ca în cel mai scurt timp, să ia atitudine în acest caz: Garda de Mediu și DSVSA .

 Cât despre atitudinea primarului comunei Sălcioara, Valentin Pârvu, îi aducem aminte proverbul “ Cine sapă groapă altuia, cade el în ea.”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.