Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Trei decese COVID-19 la nivelul județului Dâmbovița, în ultimele 24 de ore

Autor:

Data: 18 iulie 2020, 17:57

  •  
  •  
  •  

În ultimele zile, atât la nivelul județului Dâmbovița cât și la nivel de țară, situaţia epidemiei cu noul coronavirus a devenit dramatică.

De luni și până astăzi,în județul Dâmbovița au fost confirmate în total 202 cazuri de COVID-19. La raportarea de astăzi, au fost înregistrate și trei decese COVID-19 la persoane aflte în stare gravă la spital.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, simț civic și să conștientizăm  că în spatele acestor cifre stau vieți omenești. Dacă continuăm  să ignorăm recomandările dar și pericolul care ne paște la tot pasul ajugem pe urmele Italiei.

Aceste recorduri se înregistrează  datorită nerespectării recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale unor cazuri confirmate, ca urmare a ultimelor modificări legislative ,  nerespectării de către populaţia generală a regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtării măştii de protecţie, ori a utilizării acesteia în mod necorespunzator și accentuării gradului de mobilitate al populaţiei având în vedere sezonul estival.

BULETIN DE PRESĂ din data de 18.07.2020

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică. 

Astfel, în ultimele 24 de ore, echipele de control au efectuat verificări la 114 de societăți comerciale, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

•     Persoane confirmate cu COVID-19: 1137 (24 persoane astăzi)

•     Persoane vindecate, în total : 442

•     Persoane decedate de la debutul pandemiei: 40

•     Persoane confirmate care refuză internarea, în total: 98.

    Reprezentanții  ISU “Basarab I” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița efectuează în continuare  misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. 

Recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol atât propria viață cât și întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.