Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VĂCĂREȘTI. Primarul Romică Stoica facel APEL PUBLIC: Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă și să respectăm toate regulile pentru a preveni infectarea cu COVID-19

Autor:

Data: 13 iulie 2020, 16:35

  •  
  •  
  •  

Județul Dâmbovița înregistrează zilnic, zeci de noi cazuri COVID-19. Nu trebuie să uităm  că  zilele trecute, în județul nostru s-a înregistrat record, după record privind raportarea zilnică de noi cazuri.

Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că virusul există și evoluția infectării cu noul coronavirus depinde de cum se respectă regulile de distanțare socială și de protecție sanitară.

Peste 80 de localități dâmbovițene au intrat în lupta cu COVID-19 iar  autoritățile locale fac apel după apel  către cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a preveni răspândirea comunitară COVID-19. 

Și administrația locală de la Văcărești, condusă de primarul  Romică Stoica  depune toate eforturile pentru a combate răspândirea COVID – 19.  Au fost dezinfectate locurile de joacă, stațiile de transport în comun și locurile publice din comună, tot mai des frecventate de cetățeni. 

Au fost  distribuite  măști de protecție populației din întreaga comună. Autoritățile nu pot lupta, însă, singure cu inamic invizibil, COVID-19.

Este nevoie și de implicarea, de sprijinul, de responsabilitatea fiecăruia dintre cetățeni. Este important să ne păstrăm calmul, să respectăm toate regulile. Sunt doar limitări temporare, care ne vor ajuta să trecem peste această încercare.

Primarul comunei Văcărești, Romică Stoica face apel public către toți cetățenii localității, să dea dovadă de calm, responsabilitate și să respecte distanțarea socială, să evite deplasările dacă nu au o urgență și totodată să respecte regulile de igienă.

“Îi rog pe toți locuitorii comunei Văcărești, să dea dovadă, în această perioadă, de calm, responsabilitate și să respecte toate recomandările și măsurile de prevenție pentru a-și proteja sănătatea și semenii dumnealor.

Mai mult, rău ne face lipsa de responsabilitate și de grijă față de ceilalți, lipsa de încredere, panica și nerespectarea tuturor măsurilor impuse de autorități.

Eu recomand oamenilor să dea dovadă de responsabilitate, solidaritate și seriozitate, pentru că altfel nu o să depășim cu bine această perioadă. Toată lumea dorește libertate și să ajungem la o viață normală. Și noi ne dorim. Dar este posibil să revenim la reguli mai stricte. Fac un apel către cetățenii  comunei Văcărești, să respecte regulile”,a transmis primarul comunei Văcărești, Romică Stoica.

         Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă

– Respectați distanțarea fizică și purtați masca de protecție în spațiile închise.
– Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafață potențial contaminată.
– Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere.
– Feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe/obiecte comune de către un număr mare de copii.
– Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, sărutul obrajilor sau al mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile.
– Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi, NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență.
– Informați-vă despre noul coronavirus numai din surse oficiale!
– Doar în cazul urgențelor sunați la 112!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.