Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

APELUL primarului Laurențiu Moraru: Împreună, RESPONSABIL, vom reuși să ne protejăm comunitatea din Moroeni în fața inamicului COVID-19

Autor:

Data: 9 iulie 2020, 19:53

  •  
  •  
  •  

Cazurile de COVID-19 au crescut alarman, în ultimele două zile la nivelul județului Dâmbovița. Tot mai multe comunități dâmbovițene sunt lovite de COVID-19.

Cazurile de COVID-19 au crescut alarman, în ultimele două zile la nivelul județului Dâmbovița. Tot mai multe comunități dâmbovițene sunt lovite de COVID-19.

 În ciuda tuturor eforturilor pe care fiecare administrație locală le-a făcut atât pe perioada stării de urgență cât și în starea de alertă, din cele 89 de localități dâmbovițene, 80 sunt afectate de COVID-19. Și comuna Moroeni are cazuri de COVID-19.

Primarul, Laurențiu Moraru nu a întârziat să facă un apel public către toți locuitorii comunei Moroeni. Edilul le-a cerut concetățenilor să dea dovadă de implicarea, de sprijin, de empatie, de responsabilitate, să păstreze calmul și să respecte toate regulile și măsurile impuse.

“ Dragi locuitori ai comunei Moroeni,

Ne aflăm astăzi, în mijlocul celei mai grave crize medicale pe care omenirea o are de înfruntat în ultimul secol, provocată de SARS-COV-2. Potrivit statisticilor Centrului Național de Supraveghere și control al Bolilor Trasmisibile (CNSCBT), județul Dâmbovița este pe primul loc în topul îmbolnăvirilor de COVID-19 între județele României (cu excepția Capitalei), înregistrând în ultimele două zile, un record de cazuri noi. Miercuri, 8. 07.2020, în județul Dâmbovița au fost înregistrate 59 de cazuri noi iar astăzi, 9.07.2020, s-au înregistrat 66 de cazuri.

Autoritățile nu pot lupta, însă, singure cu această epidemie. Este nevoie de implicarea, de sprijinul, de empatia, de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Este important să ne păstrăm calmul, să respectăm toate regulile și măsurile impuse, să păstrăm igiena mâinilor, să evităm aglomerările, să limităm, pe cât posibil, deplasările. Pe scurt, să păstrăm distanța socială.

Sunt doar limitări temporare, care ne vor ajuta să trecem peste această încercare. Însă, doar împreună vom reuși să ne protejăm pe noi, familiile noastre, comunitatea, sănătatea – averea noastră fără de preț.

Inevitabilul s-a produs și nici comuna noastră nu a fost ocolită de virusul SARS-COV-2.

Pe raza comunei Moroeni, au fost confirmate mai multe persoane infectate cu noul coronavirus.  Pe această cale,  fac apel la calmul și responsabilitatea dumneavoastră. 

Îi rog pe cei care în acest moment desfășoară activități pe raza comunei Moroeni, care au interacțiune cu cetățenii, să respecte aceste reguli, pentru că de fiecare dintre noi depinde respectarea regulilor. Le cer cetățenilor comunei  Moroeni, agenților economici care au activitate într-un domeniu în care interacționează foarte mult cu publicul, să respecte aceste reguli.

Nimic mai simplu decât atât! COVID-19 nu este limitat de la o stradă la alta, de la o comună la cealaltă.

Suntem cu toții parte din această problemă și trebuie să o gestionăm noi, nu altcineva. Important este să respectăm regulile, pentru că ne protejăm în primul rând pe noi, dar și pe cei cu care intrăm în contact.

Fac un apel la fiecare cetățean să fie corect și să spună adevărul dacă  este suspect sau a avut contact direct cu o persoană  infectată. De aici există riscul contaminării și implicit alte probleme. Fac  apel la persoanele depistate pozitiv şi care refuză internarea, că este imperios necesar să se prezinte la spital pentru o evaluare medicală a stării de sănătate şi pentru instituirea tratamentului.

ATENȚIE! Ne confruntăm cu o boală infecţioasă, extrem de contagioasă, iar nerespectarea măsurilor de protecţie pune în pericol întreaga comunitate.

Să tratăm cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, pentru a putea limita transmiterea comunitară!

Am fost, sunt și voi fi alături de dumneavoastră la orice oră din zi și din noapte, oferidu-vă sprijinul.  

Să credeți în puterea noastră de a trece ÎMPREUNĂ și peste această provocare. Împreună, RESPONSABIL, vom reuși. ” acesta este mesajul primarului Laurențiu Moraru, comuna Moroeni

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.