Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

“MOARTE CLINICĂ” la Secția Terapie Intensivă COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște

Autor:

Data: 7 iulie 2020, 15:27

  •  
  •  
  •  

Secția specială de Terapie Intensivă COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, a intrat în “moarte clinică” din lipsă de medici anesteziști. 

Trist, dar adevărat!

De luni, 6.07.2020, nu se mai poate asigura continuitatea liniei de gardă la  Secția Terapie Intensivă COVID-19, secție strict destinată pacienților infectați cu noul coronavirus și care sunt în stare critică.

Un medic anestezist care lucra în această secție specială destinată COVID-19, și-a dat demisia. Ceea ce este și mai grav, pacienții dâmbovițeni cu COVID-19 și care sunt în stare critică și trebuie tratați la Terapie Intensivă, sunt transferați de la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște cu elicopterul, în diferite spitale din țară unde sunt locuri libere în Secțiile de Terapie Intensivă COVID-19.

Secția specială de Terapie Intensivă COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, a intrat în "moarte clinică" din lipsă de medici anesteziști.

La acest moment, în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște mai sunt trei anesteziști care trebuie să asigure linia de gardă la Secția ATI unde sunt pacienți fără COVID-19 și au nevoie de îngrijire de specialitate.

Nu trebuie să omitem faptul că mai sunt doi medici anesteziști pensionați care mai dau o mână de ajutor.

Autoritățile responsabile dorm în front

Nu am văzut pe nimeni din conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviștă, să iasă și să ceară public sprijin autorităților centrale pentru a rezolva această problemă care ține strict de sănătatea dâmbovițenilor.

Nu am văzut nici conducerea CJ Dâmbovița să iasă public și să ceară sprijin.

Domnilor ați ieșit public doar să vă lăudați că ați achiziționat un aparat de testare Real Time PCR care și acesta s-a pierdut pe drum. Să vă fie rușine.

Situația pare fără ieșire la Secția specială de Terapie Intensivă COVID-19 din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Am încercat să luăm legătura cu managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște dar nu a fost de găsit.

Autoritățile din Mioveni, demne de tot respectul

În aceste zile, cu o situație similară, se confruntă și Spitatul Mioveni din județul vecin, Argeș. Autoritățile nu au stat pe gânduri și au adresat un apel național către medicii de terapie intensivă dornici să vină sa lucreze la spitalul din oraș, în condițiile în care doctorii care au activat în ultimele luni nu vor să revină după ce detașarea le-a expirat.

La Mioveni, deja au fost adusi alți patru anesteziști, între care doi rezidenți, dar pentru ca unitatea sanitară COVID-19 să poată să-și continue activitatea, este necesară munca a alți doi medici.

Chiar primarul orașului argeșean Mioveni, Ion Georgescu a adresat un apel național către medici de terapie intensivă dornici să vină să lucreze la spitalul din oraș. Apelul a venit din partea edilului în contextul în care unitatea medicală se află în subordinea Primăriei Mioveni.

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște se află în subordinea CJ Dâmbovița dar așa cum am consemnat mai sus, se doarme atât la CJ Dâmbovița și din câte se vede, și echipa managerială a unității medicale s-a molipsit și doarme în front.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.