Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

COVID-19. APEL la simț civic și responsabilitate, ceea ce nu realizăm este faptul că putem ajunge în situația Italiei, scapă cine poate

Autor:

Data: 4 iulie 2020, 11:34

  •  
  •  
  •  

Realitatea sistemului medical este cruntă. Spitalele destinate cazurilor COVID-19 se sufocă încet şi sigur, atât din lipsă de spațiu cât și din lipsă  de cadre medicale. Ne confruntăm cu transmiterea susținută pe scară largă a noului coronavirus.

Realitatea sistemului medical este cruntă. Spitalele destinate cazurilor COVID-19 se sufocă încet şi sigur, atât din lipsă de spațiu cât și din lipsă  de cadre medicale. Ne confruntăm cu transmiterea susținută pe scară largă a noului coronavirus.

Dacă la începutul pandemiei COVID-19, majoritatea spitalelor să plângeau că duc lipsă de materiale sanitare de protecție, astăzi, trăim vremuri mult mai crâncene.

Nu mai sunt locuri în spitale și nici medici de specialitate. Medicii sunt disperaţi şi abia mai fac faţă valurilor de pacienţi infectaţi care apar de la o zi la alta. Salvarea lor începe cu lupta de a găsi un pat liber.

Cadrele medicale sunt aproape epuizate, iar infecționiștii și medicii de la Terapie Intensivă au lucrat fără pauză de la începutul pandemiei. În plus, medicii și asistenții sunt epuizați și anunță că dacă nu vin întăriri nu vor mai putea să facă față. Să nu mai vorbim și de personalul din DSP-uri care și el a ajuns la capătul puterilor. Timpul este cel mai mare neajuns când vine vorba de anchetele epidemiologice.

În pofida avertismentelor vizând înrăutățirea situației, venite din partea oficialilor, oamenii nu mai țin cont de recomandări și se îmbulzesc, mulți fără măști, „ca chibriturile în cutie”. Ceea ce nu realizăm este faptul că putem ajunge în situația Italiei – spitalele vor ajunge supraîncărcate, și atunci scapă cine poate.

Contrar strigătului disperat al medicilor, oamenii ignoră normele de protecție și invadează piețele, spațiile comerciale, mall-urile, stațiunile de la mare și stațiunile montane.

Oameni buni, dacă acum, dăm dovadă de simț civic și responsabilitate putem să mai salvăm ce am pierdut dacă nu o să fie și mai gravă situația. Dacă evităm aglomerațiile sau ne izolăm de aglomerații, dacă purtăm mască, dacă igiena este respectată, dacă sunt respectate regulile de bază putem controla situația. Dacă nu, este posibil ca situația să scape de sub control.

Să nu expunem alte persoane la risc! Să nu ascultăm dezinformările care pun problema ca și cum cel autizolat este în pușcărie. Să încercăm să protejăm comunitatea, să se respecte mai departe regulile de izolare din simț civic, dacă se poate, și să se lase la o parte toate aceste dispute care sunt iscate pe linie politică. Aici vorbim de o boală care se transmite, care îi poate pune pe unii în risc vital, să-și piardă viață, să ajungă la terapie intensivă și să nu mai iasă de acolo.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

One Response to COVID-19. APEL la simț civic și responsabilitate, ceea ce nu realizăm este faptul că putem ajunge în situația Italiei, scapă cine poate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.