Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Astăzi,4 iulie, Crucea Roșie Română împlinește 144 de ani de activitate umanitară

Autor:

Data: 4 iulie 2020, 9:43

  •  
  •  
  •  

Societatea naţională a fost fondată în 1876, în incinta Spitalului Colțea din București, la iniţiativa mai multor personalități ale vremii.

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie Română şi-a oferit sprijinul ori de câte ori ţara s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Întreaga activitate se bazează pe voluntariat.

Misiunea și viziunea Crucii Roșii Română

De-a lungul istoriei sale, Crucea Roșie Română şi-a oferit sprijinul ori de câte ori ţara s-a confruntat cu situaţii de război, epidemii sau dezastre. Întreaga activitate se bazează pe voluntariat.

Din momentul în care și-a pus bazele, Crucea Roșie Română a dorit ajutarea și asistarea persoanelor aflate în pericol sau dificultate în cazul situațiilor de criză sau în momentele în care s-au manifestat calamități naturale. Crucea Roșie militează pentru protejarea și ajutorarea oricărei ființe umane, fără criterii de discriminare cum ar fi religia, sexul, naționalitatea. Suferința umană trebuie curmată prin acte benevole de bunătate și ajutor reciproc, societatea dezvoltându-se astfel mult mai eficient pe plan uman, fiind restabilit sentimentul de încredere inter-umană.

Astăzi, la mai mult de patru luni de la declararea primului caz de SARS-CoV2 în România și de când întreaga omenire se confruntă cu cea mai provocatoare criză umanitară și de sănătate publică în istoria recentă, Crucea Roșie Română continuă să fie în prima linie a intervenție umanitare.

Crucea Roșie Română rămâne în continuarea în prima linie a umanității alături de oameni. Cu vigilență și creativitate, în siguranță și cu bunătate, mereu atentă la cei aflați în nevoie. Este important să rămânem la fel de uniți, implicați şi responsabili pentru că doar împreună vom diminua efectele negative ale acestei crize sanitare.

# Niciunul dintre noi nu este în siguranță până când toți nu sunt în siguranță!

#La mulți ani, Crucea Roșie Română!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.