Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Răzvad: Faptele vorbesc de la sine, administrația condusă de primarul Emanuel Spătaru, continuă să dezvolte comuna

Autor:

Data: 28 iunie 2020, 18:01

  •  
  •  
  •  

Cel mai tânăr primar din judeţ , ales în data de 5 iunie 2016, la vârstă de 27 de ani, nu s-a lăsat speriat de drumurile întortochiate ale administrației publice locale și nici de faptul că va avea mult de lucru în comunitatea pe care a condus-o în ultimii patru ani, și iată, că astăzi, după patru ani de la momentul când a depus jurământul pentru preluarea mandatului de primar al comunei  Răzvad, Emanuel Spătaru alături de viceprimarul Ionela Șerban, echipa sa de consilieri și nu în ultimul cu sprijinul cetățenilor   a fost, este și va fi alături prin fapte, nu vorbe.

Meticulos, ambițios și foarte perseverant, primarul comunei Răzvad , Emanuel Spătaru a stabilit o listă de priorități a proiectelor de maximă importanță și a nevoilor comunei după care a trecut la muncă alături de echipa sa.

Cel mai tânăr primar din judeţ , ales în data de 5 iunie 2016, la vârstă de 27 de ani, nu s-a lăsat speriat de drumurile întortochiate ale administrației publice locale și nici de faptul că va avea mult de lucru în comunitatea pe care a condus-o în ultimii patru ani, și iată, că astăzi, după patru ani de la momentul când a depus jurământul pentru preluarea mandatului de primar al comunei  Răzvad, Emanuel Spătaru alături de viceprimarul Ionela Șerban, echipa sa de consilieri și nu în ultimul cu sprijinul cetățenilor   a fost, este și va fi alături prin fapte, nu vorbe.

Administraţia de la Răzvad îşi respectă cu sfinţenie motto-ul “Împreună construim viitorul!”

Comuna Răzvad se mândreşte cu un  dispensar uman la standarde europene

La doar 5 luni de la preluarea mandatului,  primarul Emanuel  Spătaru  bifa una dintre marele realizări  și anume   finalizarea obiectivului de investiții „Dispensar  Uman în comuna Răzvad”.

Investiţia s-a realizat cu finanţare prin OG 28 şi a fost  în valoare de 790.000 lei. Nu trebuie să omitem faptul că investiţia era  la un pas de a fi blocată din cauza lipsei de finanţare de la Guvernul  Tehnocrat  de la acel moment dar primarul Emanuel Spătaru şi Consiliul Local Răzvad au găsit imediat soluţia de a aloca suma necesară finalizării  investiţiei din bugetul local,  urmând ca autorităţile locale să-şi recupereze banii de la Ministerul Dezvoltării Regionale. 

21 de milioane de lei obţinuţi prin PNDL 2, au ajuns în comuna Răzvad

Astăzi, rezultatele muncii  în echipă se văd. Trei proiecte majore pentru comuna Răzvad au primt finanţare   prin PNDL 2, unele se apropie de finalizare, altele sunt în plină execuție

Şcoala Valea Voievozilor, în plin proces de reabilitare

Primul proiect vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea Şcolii Valea Voievozilor din comuna Răzvad,  având o valoare de 1.887.795.81. Potrivit edilului Emanuel Spătaru, unitatea şcolară prin acest proiect îşi va schimba radical condiţiile, aliniindu-se  standardelor europene.

Se lucrează de zor la unitatea școlară iar primarul  Emanuel Spătaru  dă asigurări  că noul an școlar  va  începe într-o școală ultramodernă

 Satul Gorgota are reţea de apă până la ultima gospodărie

 O investiţie majoră cu finanţare  prin PNDL 2 s-a realiza şi în satul Gorgota din comuna Răzvad. Este vorba  despre  realizarea sistemului de alimentare cu apă  în satul Gorgota, un proiect în valoare de 5.523.527.8 lei.

Este vorba despre 8 km de reţea de apă,  o stație de tratare a apei , un rezervor de 250 de metri cubi care în situații de avarii va asigura furnizarea apei potabile.  Nu în ultimul rând,  investiția vizează și relizarea branșamentelor  gratuite a tuturor   gospodăriilor  la rețeaua de apă iar  citirea consumului de apă  se va face  de  la distanță prin transmisie radio.

Reţea de canalizare în satele Valea Voievozilor şi Răzvad

 Un proiect mult aşteptat de locuitorii comunei Răzvad este cel  privind extinderea sistemului de canalizare  în satele Valea Voievozilor şi Răzvad. Primăria Răzvad a primit  finanţare în valoare de 13.912.985.67 de lei  pentru acest proiect prin PNDL 2. Şi aici sunt prevăzute racordurile şi vorbim de 16,8 km de reţea de canalizare. Se lucrează la acestă investiție. Sunt realizați 7 km de reţea de canalizare  şi  este vorba  despre strada Via Mare, Ing. Bruneanu,lt. Marinescu,Preot Goglea ,Furtuneşti,Drăguţoieşti, Gura Văii  şi  Livada  cu Pruni.

Se lucrează la rețeaua de canalizare în zona DN 72, venind dinspre Aleea Mănăstirii către Răzvad. Se va lucra pe ambele părți ale drumului, dar pe rând.

Școala Răzvad  cu  un nou sistem de încălzire

La preluarea mandatului în iunie 2016,  noua administrație   a comunei Răzvad, condusă de primarul  Emanuel Spătaru  și  viceprimarul Ionela Șerban, a găsit și lucruri bune dar și situații nefericite, una  dintre unitățile școlare, cum ar fi Școala Răzvad, se confrunta cu frigul în sălile de clasă , odată cu sezonul rece. Încălzirea  în școală funcționa pe baza sobelor de teracotă racordate la gaze, însă fiind foarte vechi, de  peste 20 de ani, nu mai făceau față.

Administrația  de la Răzvad,condusă de edilul Emanuel Spătaru  a demarat un proiect cu finanțare din bugetul local ce a avut ca obiectiv final montarea unui kit de  trei centrale termice cu 126 de calorifere. Investiția în valoare de 350.000 de lei, a avut ca beneficiari direcți cei 243 de elevi și cadrele didactice:

Modernizarea iluminatului public și sistem  de supraveghere  în comuna Răzvad

În satele Valea Voievozilor şi Gorgota, reţeaua de iluminat public a fost moderizată  cu bani de la bugetul local. Cu finanţare prin PNDL 2 s-a modernizat și iluminatului public în satul Răzvad. Primăria Răzvad  a  bifat și  aceast obiectiv  prin semnarea unui contract de finanţare prin PNDL 2  pentru  modernizarea iluminatului public în satul Răzvad în valoare de  540.000 de lei.

Sistemul de supraveghere video din comuna Răzvad a fost extins, astfel încât au fost montate încă 38 de camere de supraveghere, pe lângă cele 10 deja existente.

Amenajare incintă, dotare şi împrejmuire Centrul educativ pentru copii Răzvad

A fost finalizat și  obiectivul „Amenajare incintă, dotare şi împrejmuire centru educativ pentru copii Răzvad, judeţul Dâmboviţa”. Beneficiarii proiectului sunt copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 16 ani, care provin din familii cu domiciliul în comuna Răzvad, aflate în situaţii de risc social. Sursa de finanțare pentru acest proiect a fost Măsura M8/6B „Servicii sociale pentru comunitățile rurale marginalizate/cu risc de sărăcie/excluziune socială”, prin GAL Arcul Târgoviștei, valoarea totală a investiției fiind de 276.769,40 lei, din care 220.361,82 lei – sumă eligibilă.

Asfaltarea străzilor din comuna Răzvad

S-a lucrat la asfaltarea străzilor : Bisericii – Răzvad de Jos, Lt. Marinescu, ing. Bruneanu, strada Gării, Feţe şi DC 16 (drumul principal din satul Gorgota) . Vorbim despre 8,8 km  de asfalt pe străzile: Bisericii(Răzvad de Jos) Fete, Gării, DC16 (Răzvad-Gorgota), Lt. Marinescu, Ing Bruneanu (tronsoanele din Aleea Mănaătirii), în valoare de 4 milioane lei finantat prin AFIR, măsura 7.2.

Şi  pe DJ 719, Răzvad- Târgovişte ce tranzitează comuna Răzvad  s-au  executat ample lucrări de modernizare de către  CJ Dâmboviţa prin  LDP Dâmboviţa.

Străzile Mușetoiu, Ing. Bruneanu și un tronson din strada Preot Goglea din comuna dâmbovițeană Răzvad au  fost prinse într-un proces amplu de asfaltare și modernizare.
• str. Școala de fete
• str. Butucești
• str. Vasilache
• str. Bivolaru
• Tronsonul neasfaltat de pe str. Valea Pietrei
• Str. Redevența
• Str. Iordan, cât și vis-a-vis în fața Complexului
• Tronsonul neasfaltat de pe str. Preot Goglea
• Tronsonul neasfaltat de pe str. Furtunești
• DC16, după finalizarea branșamentelor la apă.
Urmează să înceapă asfaltarea străzilor Gura Leului și Via Mare.

Pod nou pe strada Poiana Mare

La nivelul comunei Răzvad a fost  finalizată o altă investiţie importantă cu  finanţare  prin AFIR.  Este vorba  despre podul de pe strada Poiana Mare, sat Gorgota. Proiectul are o valoare  de aproximativ 600.000 de lei   prin AFIR.

Comuna Răzvad are supermarket şi noi locuri de muncă

La începutul  anului 2017,  datorită demersurilor  făcute de admnistrația locală  de la Răzvad, în comună  a fost  inaugurat un supermarket. Investiţia este o mare realizare pentru comuna Răzvad şi asta în primul rând pentru că au fost create 18 noi locuri de muncă dar totodată investitorul are o contribuţie substanţială la bugetul localităţii.

Grădiniţă nouă la Răzvad

Administraţia condusă de   edilul  Emanuel Spătaru şi  viceprimarul  Ionela  Şerban, vrea să facă treabă bună şi în acest an. Astfel, printre obiectivele Primăriei şi Consiliului Local se numără   realizarea  din bugetul  local  a unei Grădiniţe  în Răzvad. Valoarea investiţiei  este estimată  la 3 milioane  de lei.  

Şcoala de la Răzvad a primit finanţare POR

Anul 2020 a venit cu veşti bune şi  pe partea de accesare a fondurilor  europene  prin  POR. Şcoala de la Răzvad a primit finanţare POR, în valoare de 8 milioane de lei .Şcoala va reabilitată,modernizată şi dotată la standarde europene.

Centru  de zi  pentru  persoane vârstnice la Valea Voievozilor  cu finanţare pe POR

Tot prin POR, administraţia  de la Răzvad  a obţinut  finanţare pentru  realizarea  unui Centru  de zi  pentru  persoane vârstnice la Valea Voievozilor. Este vorba de o investiţie  în valoare de  2 milioane  lei.  Centrul  se va realiza în clădirea dezafectată  a căminului  cultural  din Valea Voievozilor.

Rechizite școlare pentru elevii şi preșcolarii răzvădeni

În ultimii patru ani, de când este la conducerea Primăriei Răzvad, edilul  Emanuel Spătaru a inițiat un proiect prin care toţi elevii răzvădeni, dar şi preşcolarii, au primit la început de an școlar pe lângă manuale şi câte un dar din partea Primăriei Răzvad, respectiv câte un set de rechizite şcolare. Nu au fost uitate nici cadrele didactice.

Moș Crăciun a sosit cu tolba plină

În ultimii patru ani, pentru a respecta tradiţia,  Primăria Răzvad şi Consiliul Local Răzvad  au fost ajutoarele de nădejde ale bătrânului cu barbă albă  pentru a aduce o bucurie de Crăciun celor  peste 570 de preşcolari şi elevi  răzvădeni.

Cuplurile cu 50 de ani de căsnicie, premiate de  Primăria Răzvad

De 4 ani, în preajma sărbătorilor de Crăciun, autoritățile locale premiază cuplurile din comuna  Răzvad care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Au primit câte o diplomă, un mic premiu și un buchet de flori.

Elevii răzvădeni cu media peste 9.50, premiaţi de Primăria şi Consiliul Local Răzvad

Administraţia  de la Răzvad, condusă de edilul Emanuel Spătaru a premiat  performanța din şcolile răzvădene. Elevi   de la ciclul gimnazial   din şcolile răzvădene care au terminat anul şcolar, cu media generală peste 9.50, au fost premiaţi de către Primăria Răzvad şi Consiliul Local Răzvad, cu suma de 200 de lei pentru fiecare elev.

316 tablete au fost oferite gratuit elevilor din Răzvad

O nouă inițiativă lăudabilă în plină criză COVID-19 la nivelul comunei Răzvad. 316 tablete au ajuns la toți școlarii din Răzvad și asta datorită inițiativei luată de admnistrația locală condusă de primarul Emanuel Spătaru. Investiția în educație este cea mai eficientă investiție din lume și  asigură egalitatea de șanse a tuturor copiilor la învățarea continuă.

Primarul  Emanuel Spătaru a acordat o atenţie deosebită proiectelor cultural – educative și sociale cu caracter local.

La nivelul comunei Răzvad, reușite se văd  și sunt multe lucruri grozave pe care trebuie să le cunoașteți. Faptele vorbesc de la sine, administrația condusă de primarul Emanuel Spătaru continuă să dezvolte comuna Răzvad .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.