Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dragodana. Performanța elevilor, răsplătită cu burse și biciclete pentru școlarii de la clasele pregătitoare

Autor:

Data: 27 iunie 2020, 14:35

  •  
  •  
  •  

Soare, baloane colorate, cântecele copilăriei, biciclete, vestitele personaje  Mickey Mouse și Minnie, acestea au fost  ingredientele de bază ale întâlnirii dintre admnistrația locală de la Dragodana, condusă de edilul Gheorghe Sandu și elevii cu rezultate foarte bune la învățătură din școlile de pe raza  comunei Dragodana.

Au fost respectate toate măsurile privind răspândirea COVID-19. În primul rând, tuturor persoanelor prezente li s-a luat temperatura, li s-a oferit  mască de protecție și s-a păstrat distanțarea socială. Întâlnirea a avut loc în curtea primăriei și a fost prilejuită de festivitatea de premiere a elevilor din localitate, cu rezultate foarte bune la învățătură dar și acordarea de biciclete elevilor de la clasa pregătitoare.

Mai mult, pentru a nu se încălca măsurile de siguranță și protecție, evenimentul a fost împărțit în două etape, la intervale orare diferite. În prima parte a evenimentului, primarul Gheorghe Sandu a acordat  cele 45 de burse, elevilor cu rezultate foarte bune la învățătură din școlile de pe raza comunei Dragodana. Acestea sunt bursele pentru primul semestru iar la sfârșitul lunii iulie, vor fi acordate și bursele pe semestrul II.

Soare, baloane colorate, cântecele copilăriei, biciclete, vestitele personaje  Mickey Mouse și Minnie, acestea au fost  ingredientele de bază ale întâlnirii dintre admnistrația locală de la Dragodana, condusă de edilul Gheorghe Sandu și elevii cu rezultate foarte bune la învățătură din școlile de pe raza  comunei Dragodana.

Valoarea bursei este de 200 de lei pentru fiecare copil cu rezultate foarte bune. Personajele  Mickey Mouse și Minnie au încercat să creioneze o lume de poveste însă distanțarea socială și-a spus cuvântul. După o pauză de 30 de minute, edilul Gheorghe Sandu a făcut oficiile de gazdă la festivitatea  privind acordarea de biciclete elevilor de la clasa pregătitoare. În total au fost acordate 48 de biciclete.

Am putut să citim  fericirea pe chipul copiilor chiar dacă au păstrat distanțarea socială. Roşii, albastre, roz, galbene, cu baloane sau fără, mai mari sau mai mici, biciclete au fost îndelung analizate de copii. Şi, fericiţi nevoie mare, după ce şi-au primit cadoul, copiii au şi testat bicicletele.  Este pentru al patrulea an consecutiv când la Dragodana, admnistrația locală condusă de edilul Gheorghe Sandu, premiază elevii cu rezultate foarte bune și oferă biciclete. Trebuie să menționăm că în primul an, au primit biciclete toți școlarii iar în următorii ani, au primit doar elevii din clasele pregătitoare și cei noi, veniți în unitățile școlare de la Dragodana.

Prin acest gest, primarul Gheorghe Sandu și-a dorit să încurajaze tinerii de a frecventa cursurile şi totodată, a încurajat sportul, mişcarea şi adoptarea unui stil de viaţa sănătos. Ba mai mult, anul trecut a fost  inițiată și acțiunea “Dragodana în mișcare ”, prin care edilul Gheorghe Sandu i-a provocat pe toți copiii care au primit biciclete să facă un tur al comunei, astfel au pus localitatea în mișcare.

Acțiunea este posibil să aibă loc și anul acesta dar la o data stabilită de admnistrație având în vedere situația COVID-19. Edilul Gheorghe Sandu nu a uitat de un cetățean cu dizabilități  care are nevoie să se deplaseze, și astfel, i-a oferit o tricicletă. Acest gest al administrației locale de la Dragodana, este un semn de preţuire şi admiraţie pentru interesul pe care şi-l dau elevii, în fiecare zi, la şcoală. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.