Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia: Pentru Orban, copiii României sunt doar o povară la buget!

Autor:

Data: 22 iunie 2020, 11:25

  •  
  •  
  •  

Guvernul nu doreşte ca majorarea alocaţiilor să intre în vigoare de la 1 iulie, aşa cum a decis  pe 3 iunie, Parlamentul României. 

Pe data de 3 iunie 2020, Camera Deputaților a adoptat în calitate de for decizional, un proiect de lege de respingere a OUG care prevede amânarea pentru 1 august a dublării alocaţiei de stat pentru copii, în loc de 1 februarie. Au fost 209 de voturi pentru legea de respingere, 3 voturi contra și 6 abțineri.

Dublarea alocațiilor a fost adoptată în decembrie anul trecut cu 179 voturi pentru, 0 împotrivă, 29 de abțineri, în timp ce 3 deputați nu au votat. La începutul acestui an, Guvernul Orban a decis, prin ordonanță, amânarea aplicării legii până la 1 august.

Deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia a ieșit în cadrul unei conferințe de presă și  nu a ezitat să taxeze dur  Guvernul PNL și pe președintele Klaus Iohannis care nu doresc ca legea privind dublarea alocaţiilor să ajungă la promulgare şi vor încerca să o încetinească, pentru a intra în vigoare cât mai târziu, de preferat după data de 1 august.

Parlamentarul Claudia Gilia a spus  că sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure şi să guverneze pentru oameni şi nu pentru ei înşişi:”Pentru PNL, copiii sunt doar un obstacol în calea afacerilor de partid: alocaţiile le diminuează bugetele de furăciuni.Într-un studiu pe tema alocațiilor universale acordate copiilor – Universal child benefits. Policy issues and options, realizat în luna iunie 2020, UNICEF și Institutul de Dezvoltare de peste mări arată căinvestițiile în sistemele de protecție socială sunt esențiale pentru a proteja familiile expuse unei creșteri dramatice a lipsurilor și dificultăților financiare”. Aceste alocații, susține organizația, sunt critice în combaterea sărăciei  în rândul copiilor.

Alocațiile universale acordate copiilor pot fi vitale. Acestea pot ajuta familiile vulnerabile să nu se adâncească în sărăcie și lipsuri și pot feri țările de un impact societal și economic catastrofic”, se arată în Raport.Alocații universale pentru copii, reprezentând 1% din PIB, ar reduce cu până la 20% sărăcia la nivelul întregii populații a unei țări, se arată în raport.

Acum, în România, alocațiile reprezintă 0,69% din PIB. Așadar dublarea alocațiilor copiilor, așa cum prevede legea în vigoare, ar însemna creșterea de la 0,69% în PIB la 1,38% , dacă PIB-ul ar rămâne același. Sunt bani pentru dublarea alocaţiilor, dar trebuie ca PNL să înceteze să mai fure şi să guverneze pentru oameni şi nu pentru ei înşişi!Cinic și lipsit de orice empatie față de nevoile societății, mai ales în această perioadă de pandemie, Premierul Ludovic Orban a declarat că liberalii au în analiză posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a Legii prin care a fost respinsă O.U.G. nr. 2/2020 care proroga termenul pentru dublarea alocaţiilor copiilor la 1 august 2020, adăugând că Guvernul va îndrepta ”orice măsură care nu este sustenabilă din punct de vedere economic”.Aseară, Premierul Orban a afirmat cu nonșalanță ” (…) vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare. Sigur că vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un timing, un calendar de creştere a alocaţiilor. Vă dau un exemplu: dublarea alocaţiilor, care s-a făcut fără niciun fel de calcul, generează cheltuieli de aproape şapte miliarde de lei la nivelul bugetului. Sunt foarte greu de suportat astfel de creşteri”.Stilul guvernării PNL îl cunoaștem cu toții: se promite ajutor pentru companii, măști pentru persoanele defavorizate, spitale redeschise pentru bolnavi, dar nu se întâmplă nimic. Copiii sunt acum la rând pe lista victimelor liberale, mai ales că, la Cotroceni, legea dublării alocațiilor se umple de praf.

Dacă Iohannis și guvernarea sa continuă să ignore această realitate și să refuze în continuare aplicarea legii și dublarea alocațiilor se fac vinovați, cu premeditare, de reducerea nivelului de trai și adâncirea sărăciei.” ,a afirmat deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia

Mai mult, deputatul PSD Dâmbovița, Claudia Gilia face un apel public la guvernanții PNL să înceteze umilirea copiilor acestei țări și să respecte legea privind dublarea alocațiilor acestora și să găsească resursele financiare  pentru acordarea lor.

Să înceteze cu licitațiile directe la prețuri exorbitante, să cheltuiască mai puțin cu aparatul guvernamental și să acorde o șansă la o viața decentă copiilor acestei Națiuni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.