Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Comuna Morteni continuă dezvoltarea sub buna administraţie condusă de primarul Ionel Lalu Olteanu

Autor:

Data: 21 iunie 2020, 22:10

  •  
  •  
  •  

Chiar dacă este o comună mai mică, Morteni a reuşit să se dezvolte semnificativ în ulimii patru ani. Ce-i drept, primarul Ionel Lalu Olteanu, a avut un rol important în schimbarea imaginii comunei, iar în cei patru ani de mandat a reuşit să ridice standardele acestei comune, dezvoltând în special infrastructura.

Chiar dacă este o comună mai mică, Morteni a reuşit să se dezvolte semnificativ în ulimii patru ani. Ce-i drept, primarul Ionel Lalu Olteanu, a avut un rol important în schimbarea imaginii comunei, iar în cei patru ani de mandat a reuşit să ridice standardele acestei comune, dezvoltând în special infrastructura.

Din 2016, la cârma primăriei, edilul Ionel Lalu Olteanu este dedicat să continue dezvoltarea chiar dacă are deja realizări importante, dar are în derulare şi alte proiecte, care după ce vor fi finalizate vor aduce un plus în confortul cetăţenilor.

Încă din primele zile ale mandatului pe care l-a început în vara anului 2016, edilul Ionel Lalu Olteanu a fost preocupat să depună proiecte, iar împreună cu echipa din primărie a lucrat intens în acest sens. Roadele s-au văzut odată ce a aflat că primăria Morteni va primi finanţare pentru trei  proiecte depuse prin PNDL 2

 Aproape toate străzile din Morteni sunt modernizate

La Morteni s-a pus mare accent pe dezvoltarea infrastructurii rutiere, astfel că prin PNDL s-au asfaltat nu mai puțin de 11 km de străzi. Este vorba despre proiectul- Modernizare drumuri locale în satele Morteni și Neajlovu, comuna Morteni, în  valoare de 7.705.945,00 lei.

Tot la capitolul drumuri, în comuna Morteni, în baza unei asocieri  între primăria Morteni și Consiliul Județean Dâmbovița se realizează proiectul „Modernizare drumuri comunale, comuna Morteni, judetul Dambovita”, valoarea investiției fiind de 1.630.040 lei, cote de cofinanțare – 50% din valoarea totală a lucrărilor de construcții-montaj pentru fiecare asociat, durata de execuție a lucrărilor fiind de 4 luni.

20 de km de drumuri județene care trec prin Morteni, sunt modernizate

 Edilul Ionel Lalu Olteanu nu a omis să ne spună că și la capitolul infrastructură rutieră județeană, comuna Morteni a înregistrat îmbunătățiri remarcabile. În mandatul său de primar, aproximativ 20 de km de drumuri județene care trec prin Morteni, sunt modernizați. Cel mai recent tronson modernizat este DJ 702H.

Dispensar medical ultramodern

Comuna Morteni va avea în cel mai scurt timp un dispensar medical ultramodern. Investiția ce vizează  reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Dispensarului din comuna Morteni este în plin proces de execuție iar finanțarea este asigurată prin PNDL și are o valoare de  1.126.009,00 lei. Unitatea medicală va dispune de dotări și spații la standarde europene.

Autorităţile locale pun un mare accent și pe infrastructura şcolară

Cu finanțare prin PNDL și Școala Gimnazială Morteni a intrat într-un amplu proiect de modernizare și extindere. Lucrările sunt în plin proces de execuție și se ridică la valoarea de 2.604.044,00 lei. Edilul Ionel Lalu Olteanu consideră că investiţiile în educaţia copiilor trebuie să reprezinte o prioritate pentru orice administraţie publică locală, motiv pentru care sprijină acest tip de acţiuni. La orice problemă a şcolilor încercă să găsesc soluţii. La Morteni, administrația locală asigură și finanțarea unui  after-school de care beneficiază copiii care provin din familii nevoiașe.

Alte proiecte importante, care aduc un plus în confortul cetăţenilor din Morteni

 Au fost finalizate şi alte proiecte importante, cu bani de la bugetul local  prin care administraţia locală de la Morteni, a adus un plus în confortul cetăţenilor. Au fost realizate două locuri de joacă moderne. Totodată administrația locală de la Morteni a realizat din buget local, un teren sintetic de fotbal pentru tinerii și sătenii dornici de mișcare. A fost  decolmatat un canal care reprezenta o mare problemă pentru comuna Morteni. Iluminatul stradal a fost și el modernizat însă există un proiect pe care admnistrația  locală îl va depune și întreaga rețea de iluminat stradal  se va moderniza la standarde europene.

În comuna Morteni, cadastru 100%  realizat

 O mare realizare este și programul de cadastrare la nivelul comunei Morteni. Edilul Ionel Lalu Olteanu ne-a spus că este o mare realizare dar s-a depus și o muncă titanică dar cu reușite pe măsură.

La Morteni, administraţia condusă de Ionel Lalu Olteanu pune un mare accent pe dezvoltarea comunei. Practic, de la un an la altul, această comună vine cu noi realizări, dar primarul îi asigură pe cetăţeni că şi în următorii ani vrea să atragă cât mai multe fonduri şi să dezvolte standardele de viaţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.