Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

DSP Dâmbovița face precizări legate de cazurile SARS-CoV-2 confirmate la cele două cadre medicale ale unui cabinet de medicină de familie

Autor:

Data: 20 iunie 2020, 19:49

 •  
 •  
 •  

COMUNICAT DE PRESĂ

Referitor la cazurile SARS-CoV-2 confirmate la cele două cadre medicale ale unui cabinet de medicină de familie  dintr-o localitate din  judeţul Dâmboviţa, facem următoarele precizări:

În data de 13 iunie 2020, asistenta medicală se prezintă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu stare generală uşor modificată, generată de o altă afecţiune medicală. Este testată SARS-CoV-2 cu rezultat pozitiv în ziua de 14 iunie 2020.

D.S.P. Dâmboviţa demarează în aceeaşi zi ancheta epidemiologică preliminară în cadrul căreia au fost identificate toate persoanele contacte directe ale cazului confirmat  şi s-au instituit măsurile specifice conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în data de 4.06.2020, respectiv:

-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a membrilor intradomiciliari;

-respectarea regulilor de igienă individuală;

-limitarea contactului interuman;

-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice SARS-CoV-2, se vor prezenta la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte prin solicitarea ambulanţei;

-efectuarea dezinfecţiei terminale;

Ultima prezentare în cadrul CMI a fost în data de 11 iunie 2020, unde a purtat echipament de protecţie standard, iar activitatea principală a fost de eliberare a reţetelor medicale, fără a avea contact direct prelungit cu pacienţii.

În ceea ce  priveşte pe medicul din respectivul cabinet de medicină de familie, contact de serviciu al cazului confimat, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus: ”personalul medico-sanitar şi auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, va fi testat în ziua  6/7 de la ultimul contact posibil infectant, iar în perioada imediată contactului posibil infectant şi până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar îşi poate desfăşura activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie standard”.

În data de 17 iunie 2020, care reprezintă cea de a şaptea zi de la ultimul contact posibil infectant, D.S.P. Dâmboviţa  îi prelevează  medicului  testul pentru SARS CoV-2 şi se autoizolează la domiciliu până la sosirea rezultatului. Confirmarea cazului a fost transmisă vineri, 19 iunie 2020.

Se solicită echipaj ISU şi este adusă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de unde este transferată la Spitalul ROL 2 Bucureşti.

Toate contactele directe de familie ale doamnei doctor au fost plasate în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

D.S.P. Dâmboviţa continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea  posibilelor contacte infectante directe ale medicului în desfăşurarea activităţii de cabinet.

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE D.S.P DÂMBOVIŢA

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

2 Responses to DSP Dâmbovița face precizări legate de cazurile SARS-CoV-2 confirmate la cele două cadre medicale ale unui cabinet de medicină de familie

 1. Florin Ion

  21/06/2020 at 16:40

  Pesedeilor, in ultimele 24 de ore, Dambovita, cu 19 infectari, ocupa locul 5 in Romania!
  Avand in vedere diferenta de locuitori intre Dambovita si cele clasate in fata, Brasov, Bucuresti, Arges, s-ar putea spune ca suntem pe locul 2, dupa Vrancea!

 2. Florin Ion

  21/06/2020 at 16:45

  Pesedeilor, de ce nu dati voi infectarile pe localitati?
  Oamenii ar fi mai vigilenti!
  Ar trebui spus si numele celor infectati pt ca in acest mod, cei care au intrat in contact cu ei, sa se autoioleze!
  Voi aveti pretentia ca un om sa tina minte cu cine a dat mana in ultima luna?!
  Daca nu sunteti transparenti o sa curatati judetul de votantii pensionari ai psd, si de oameni bolnavi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.