Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Achiziționarea aparatului PCR-COVID-19, din banii Consiliului Județean Dâmbovița, a rămas doar o minciună

Autor:

Data: 17 iunie 2020, 19:27

  •  
  •  
  •  

La sfârșitul lunii martie, mai precis, pe data de 24 martie 2020, Consiliul Județean Dâmbovița ne informa că a alocat către Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte suma de 1.509.000 de lei, în vederea achiziţionării de aparatură medicală, echipamente şi dispozitive medicale. Pe lista prezentată de CJ Dâmbovița se găsea și  Aparat PCR – 1 bucată, 320.000 lei.

În următoarele săptămâni, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, nu mai prididea să iasă public prin niște conferințe de presă susținute online și să anunțe că s-a achiziționat aparatul PCR.

A trecut luna aprilie, aparatul de testare moleculară real-time PCR, achiziționat din banii Consiliului Județean Dâmbovița, nici gând să apară.

În luna mai, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea nu întârzie să iasă din nou public într-o conferință de presă și să anunțe că în două-trei zile ajunge aparatul de testare moleculară real-time PCR, achiziționat din banii Consiliului Județean Dâmbovița. Mai mult, afirmă că va face și o mare conferință de presă. Așteptăm, așteptăm și iar așteptăm și aparatul de testare moleculară real-time PCR , nici gând să apară.

aparat de testare pcr, aparat de testare pentru covid, aparat pcr, alexandru oprea, spitalul targoviste, oprea alexandru, testare covid-19, testare coronavirus,

Suntem  în data de 17.06.2020, și în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște nu există un aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR.

Ce faceți domnilor de la CJ Dâmbovița? De ce nu ieșiti public, să anunțați ce se întâmplă cu achiziționarea aparatului de testare pentru coronavirus de tip PCR.

Este ceea ce le-ați promis dâmbovițenilor, din inimă, cu responsabilitate și cu grijă sinceră pentru fiecare dâmbovițean.

Sau putem încadra atitudinea dumneavoastră, la capitolul-Promisiuni deșarte?

La ora transmiterii acestei știri, achiziționarea aparatului de testare pentru coronavirus de tip PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviște nu s-a făcut.

 Bani pentru achiziționarea aparatului de testare pentru coronavirus de tip PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviște s-au alocat de la Ministerul Sănătății, suma fiind de 300.000 iar CJ Dâmbovița având și el o cotă de finanțare. Dar ce folos că sunt bani și nu s-a cumpărat aparatul de testare pentru coronavirus de tip PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgoviște.

Mai mult, prima procedură de achiziție pentru aparatul de testare pentru coronavirus de tip PCR la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmbovița, s-a anulat prin luna aprilie.  

A fost făcută o a doua procedură de achiziție prin negociere fără publicare prealabilă, în data de 8 mai 2020. Achiziția vizează ECHIPAMENT AUTOMAT INTEGRAT DE DIAGNOSTICARE RAPID PRIN METODA PCR , în valoare de 265.000 lei fără TVA și TESTE PENTRU DETECȚIA COVID-19 COMPATIBILE CU ANALIZATORUL OFERTAT, în valoare de 112.500 lei fără TVA. Contractul  de furnizare în urma acestei achiziții, s-a făcut pe data de 15 mai 2020.

Oameni buni, trebuie să știți că minciuna are picioare scurte și vă facem și dovada. Pe data de 5 mai 2020, președintele CJ, Alexandru Oprea ne spunea:”Am achiziționat un aparat cu sistem de lucru închis, tocmai pentru a nu disemina acest risc de infectare. În al doilea rând, acest sistem de lucru închis permite o manipulare mai sigură a probelor…”, a afirmat  președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Pe data de 3 iunie 2020, președintele Alexandru Oprea spunea public că aparatul de testare moleculară real-time PCR sosește în două zile și se face și o conferință de presă: ”Astăzi sau mâine, urmează să ajungă. Este adus din Marea Britanie și este cu circuit închis. Astăzi sau mâine, trebuie să sosească și vă chemăm la o conferință de presă… “a spus președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Astăzi, 17 iunie 2020, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște nu există un aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR. Firma care ar fi trebuit să livreze acest aparat Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgoviște este de prin București, cu sediul de apartament și care are un domeniu de activitate cu totul și cu totul diferit de domeniul sănătății.  

Un alt lucru important de menționat, aparatul de testare pentru coronavirus de tip PCR, se zice că trebuia adus din Marea Britanie. Atunci, vă spunem noi, că există o problemă, pentru că Marea Britanie nu este în UE iar aparatura nu are certificate europene pentru export, România este o țară ce se supune cerințelor și standardelor europene.

Domnii sau doamnele de la departamentul achiziții publice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, se pare că dorm în front sau poate sunt preocupați de cu totul altceva.

Cerem public demisia șefului departamentul achiziții publice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și tuturor celor care s-au lăudat cu acest subiect.

La ora actuală, Spitalul Județean de Urgență Târgoviște face testare COVID-19, pe un amărât de aparat GeneXpert din dotarea Spitalului TBC. Se fac în jur de 4 teste pe oră, iar în cursul unei zile se pot realiza în total 28 de teste și asta pentru că pe acest aparat lucrează doar medicul pneumolog care are program de lucru doar 7 ore pe zi. Și aici minciuna are picioare scurte, pentru că ne anunța președintele CJ, Alexandru Oprea că se fac 8 teste pe oră.

Suntem singurul județ din zonă care nu avem un aparat de testare pentru coronavirus de tip PCR. Am ieșit de starea de urgență, am intrat în stare de alertă, s-a prelungit starea de alertă și ne uităm lung după aparatul de testare pentru coronavirus de tip PCR ce trebuie să ajungă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.